Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1111 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1112 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1113 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1124

MUZIKA LEK ZA UŠI! Evo šta se dešava kada čujemo melodiju

Kaže se u svetu da je muzika lek za uši. Njena melodija stvara inspiraciju u našoj glav...

   Pogledajte sve epizode ove serije

Kaže se u svetu da je muzika lek za uši. Njena melodija stvara inspiraciju u našoj glavi. Muzika je jako popularna u svetu. Ispunjava našu dušu i telo. Kada smo srećni slušamo muziku, ali nažalost zato kada smo tužni razumemo reči pesme. Muzika je nepresušna inspiracija. Ceo svet je okružen muzikom. Internet, Tv, radio, i ostale stvari predstavljaju lek za naše uši, pogotovo onda kada nam nije ni do čega. Respekt za muziku.

muzika(1)

Ona u meni predstavlja čitav život. Muzika je sve, ona te nikada neće napustiti. Evo zašto je muzika dobra za decu: Iako vam se sigurno nekad učini da je muzika koju dete sluša preglasna postoje dobri razlozi da je ipak ne isključite. Slušanje muzike je od velike koristi za decu u različitim aspektima njihovog života. Muzika predstavlja univerzalni jezik i aktivnost koju svako voli. Pustite deci muziku dok se igraju, dok uče ili rade gimnastiku da bi usavršili svoje veštine i sposobnosti.

static1.squarespace

Dokazano je da muzika utiče na razvoj inteligencije, kreativnih i jezičkih sposobnosti, sposobnosto čitanja i socijalne interakcije.Ne postoji minimalan uzrast koje dete mora da ima da bi osetilo pozitivan efekat jedne melodije. Dete čuje prve zvuke već u maminom stomaku a korist počinje već od prvih dana po rođenju. Muzika bebu može da opusti, dete da smiri i oraspoloži. Slušanje muzike je odlično za dečije srce. Istraživanje sprovedeno u Medicinskom centru u Merilendu je pokazalo da krvni sudovi ljudi koji slušaju veselu muziku pozitivno reaguju poboljšavajući kardiovaskularne funkcije organizma.   Najbolje od svega je što u grupu “vesele muzike” spada samo ona koju osoba jednostavno voli da sluša. Dobar razlog da pustite dete da samo izabere šta mu se sviđa, bez ikakvog mešanja. Eto zašto baš više od pola sveta odabira muziku, kao svoj san.

Pogledajte i...