facebook
Balkan Portal
Broj 1 Za Serije!
Loading...

Odevne kombinacije koje morate pogledati za predstojeći početak leta

BOJE

Kada je reč o bojama sveprisutna boja u prolećnim i letnjim kombinacijama je plava, počev od čisto plave uz akvamarin i skuba nijansi. Pastelno svetlo zelena, i pastelno roze pastelno žuta, boja bundeve, pastelno svetla braon (najsličnija bademu), svetlo bordo, svetlo ljubičasta i svetlo siva (poput betona), su boje koje će takođe, dominirati modnim kombinacijama u narednom periodu.

moda-prolece-leto-2015

ŠABLONI

Leopard i ostali animal printovi neće se nositi ove sezone, bar ne na dosadašnji način. Naime, trend će podrazumevati da se vidi glava zveri i to uglavnom onih koje gamižu, odnosno onih koje su retko do sada predstavljale trend. Animal printovi podrazumevaće rakove, škorpije, vilin konjice, meduze i sl. Nepravilni grafički printovi, etno momenti, tropski printovi u vidu palminog drveta, i printovi tipični za period sedamdesetih godina prošlog veka, biće prisutni ovog proleća i leta 2015. Sitan kockasti print (poput onog na kafanskim stolnjacima) mahom u plavoj boji, pa zatim i ostalim trendi bojama, takođe će biti moderan. Avangardni pop art trend u printovima, kao i cvetni printovi u pastelnim bojama obeležiće sezonu. Upadljive pruge, bilo da su upadljive zato što su krupne, u upadljivoj boji, ili su prosto akcentovane samo na jednoj nogavici, dok je ostatak autfita u neupadljivoj nijansi, naglašene pruge biće neizostavne.

OBLICI I MATERIJALI

Rese će biti ultra prisutne, nešto manje čipka, zatim, pravolinijski dizajn, ali sportski momenti. Naime, pertle učkuri, kaiševi, veliki džepov, brojevi (kao na dresu) i cibzari osvežiće nove modne kolekcije. Haljine i majice bez ramena ili sa samo jednim ramenom, su novi hit sezone. Takođe, midi dužina biće najzastupljenija kada je reč o haljinama i suknjama.

Što se tiče materijala, garderoba od izvrnute kože i uglavnom u plavoj i pastelno ljubičasoj nijansi, tamno žutoj i bordo nijansama preplaviće modnu industriju. Teksas će biti prisutan svuda od košulja preko mantila do cipela i sandala. Tanki skoro providni materijali i dalje su prisutni u modnim kolekcijama. Šifon, organca, perforirani materijali, najlon, neopren su ušli u popularne trendove kada je reč o materijalima.

moda-prolece-leto-2015-2

SUKNJA PREKO HALJINE, ODNOSNO TREND KECELJA

Trend koji je začet kao deo ulične mode, ove godine je i zvanično usvojen od strane brojnih dizajnera. Trend podrazumeva obično kratku suknju obučenu preko duge ili nešto duže haljine ili pantalona, po materijalu i bojama uklopljenu u kompletan autfit. Suknja može biti u različitim varijacijama od mini i šire do nešto duže uz telo varijante. Ceo trend podseća pomalo na nošenje kecelje.

moda-prolece-leto-2015-3

VISOKA KRAGNA I SAFARI TREND

Zatvorena i što više pozicionirana kragna, pojavila se kao deo nastupajućih trendova. Što manje dekoltea, i pravac koji je skoro pa konzervativan, zatvorena i visoko postavljena kragna, haljine i majice sa rolkama, imidž su koji predstavlja novinu za narednu sezonu.

Safari trend, bilo da je reč o haljinama koje liče na mantile, printove u vidu lišća ili prljavo zemljane nijanse, nije zaboravljen ove sezone.

moda-prolece-leto-2015-4

VESELE SEDAMDESETE I BOHO TREND

Konačno ćete moći da izvučete zvonare iz ormara u kojem su godinama skupljale prašinu. Sedamdesete se vraćaju na velika vrata, ovog proleća i leta. No, ne treba preterivati, kako ne bi izgledali kao da ste ispali iz vremeplova, držite se aktuelnih boja, printova, materijala i ostalih trendova uklopljenih u stil sedamdesetih.

Bohimian šik obavezan je narednih meseci, lepršavost ovog trenda i mekane siluete, uneće dozu raznolikosti u trendove sa dominirajućim pravolinijskim modelima i omaž sedamdesetim.

moda-prolece-leto-2015-5

Loading...
Komentari
Učitavam komentare...