Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1111 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1112 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1113 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1124

Ove životnje se vole samo jednom u životu!

Maze se, češkaju, grle… I što je najbitnije vole samo jednom, istinski i do kraja...

   Pogledajte sve epizode ove serije

Maze se, češkaju, grle… I što je najbitnije vole samo jednom, istinski i do kraja života..

Ljudi vole da misle da pripadaju najvernijoj vrsti na svetu. Međutim, kada je u pitanju prava posvećenost, ljubav pa i vernost koja sa njima prirodno dolazi, neke životinje su daleko ispred čoveka. Iako su monogamija i zakoni poput „dok nas smrt ne rastavi“ retkost u životinjskom svetu, postoje životinje koje ga nenametljivo i dosledno primenjuju.

10497201_625570380899027_1208569869314668698_o

Labudovi

Ove životinje formiraju ljubavne veze koje traju mnogo godina i u najvećem broju slučajeva njihove veze traju do kraja života. Lojalnost koju pokazuju kada obmotaju jedan drugom vrat i potpuno slučajno formiraju srce, postala je simbol ljubavi. Oni se zajedno sele, traže stanište i podižu svoje mladunce.

Giboni

Ova vrsta primata, odnosno sestrinska grupa velikih čovekolikih majmuna, neguje jake veze sa svojim parom i pokazuje nizak seksualni dimorfizam, što mužjake i ženke čini ravnopravnim. Par vreme provodi uvek zajedno – češkajući se međusobno ili viseći na drveću.

Crni lešinari

Oni su dokaz da dobar izgled nije preduslov za nalaženje prave ljubavi. Crni lešinari poznati su i po tome što napadaju druge pripadnike svoje vrste koji imaju „ljubavne afere“.
Francuske anđeoske ribe

Nikada je nećete zateći samu! Ova stvorenje, žive, plove i love uvek u parovima! One formiraju zajednice koje traju celog života. Posebno je zanimljivo kako podeljene u parove brane svoje teritorije, odnosno ljubavna gnezda.

Vukovi

Često su prikazivani kao varalice i preveranti, ali zapravo vukovi imaju veoma razvijen i harmoničan porodični život, koji je lojalniji od većine koji uspeju da razviju ljudi. Mužjak, ženka i njihovo potomstvo ostaju zajedno sve dok mladunci ne stasaju za stvaranje svojih porodica.

Albatros

Albatrosi znaju da prelete velike razdaljine, ali će se uvek vraćati na jedno mesto, tamo gde su ostavili svog partnera. Njihove veze mere se godinama i uglavnom završavaju kada jedna od ptica ugine. Svoju zaljubljenost pokazuju šašavim, ali nežnim ritualnim plesom.

Pogledajte i...