facebook

SVE IMA SVOJE ZNAČENJE: Evo šta znači kada vam se bubuljica pojavi na ovim delovima lica

 • Stavke sa zvezdicom (*) je obavezno popuniti. Izveštaji se pregledaju u roku od nekoliko sati. Proverite stranicu sutra.

  Bubuljice
  Ruke
  Šta kada se bubljice pojave na rukama? Bubuljice se na njima javljaju zbog pojačane proizvodnje keratina, koji se nakuplja oko folikula dlaka. Nepravilnosti na koži ruku mogu biti uzrokovane i lošom cirkulacijom ili nedostatkom vitamina.

  Iza svake bubuljice krije se uzrok njene pojave i svaka bubuljica mnogo govori o našem zdravlju. Stara kineska medicina kaže da se bubuljice ne pojavljuju slučajno na određenim delovima tela.

  Leđa
  Bubuljice na leđima mogu da budu posledica loše higijene, posebno ako imate problem sa pojačanim znojenjem. A poznato je da je koža organ koji nas detoksikacijom oslobađa toksina.

  Grudi
  Kad se bubuljice pojave na grudima, to može biti znak pojačane funkcije znojih žlezda, koja je povezana sa hormonalnim promenama. Uzroci mogu da budu i loša higijena, stres pa i upotreba pudera u prahu.

  Čelo
  Bubuljice i mrlje na čelu znak su problema sa varenjem, tačnije sa tankim crevom. Osim probave, do ovih neželjenih pojava može da dovede dehidratacija organizma, zbog čega je potrebno povećati unos tečnosti.

  Brada
  Ako se na bradi ili na gornjoj usni pojave  bubuljice, krivci su  problemi sa menstrualnim ciklusom. Ukolimo se pojave na desnoj strani lica, ukazuju na to da desni jajnik ovulira. Ista zakonitost važi u obrnutom slučaju. Drevna kineska medicina kaže da postoji veza između bubuljica na bradi i problema sa tankim crevom, a koje izaziva premasna hrana.

  Obrve
  Mrlje i bubuljice na obrvama i kapcima takođe otkrivaju da jedete previše masne hrane, ali pokazuju i da nešto nije u redu s nadbubrežnim žlezdama, na koje stres veoma negativno utiče.

  Uši
  Bubuljice na ušima su znak da postoje problemi s bubrezima, dok mrlje u unutrašnjem delu uha i oko ušne školjke ukazuju na to da je telo dehidriralo, odnosno da u organizmu ima previše soli i kofeina.

  24.sata.hr

  Komentari

  Komentara

  Pogledajte i... Više od ovog autora

  Dodaj komentar