facebook
Balkan Portal
Broj 1 Za Serije!
Loading...

TOP 10 Ovo su razlozi zašto nikada da ne pređete na Windows 10!

Windows 10 je jedan odličan operativni sistem i na nemu je jasno izdefinisana razlika od Windows 8.x i još bolje besplatan je. Međutim, ukoliko razmišljate da ovog trenutka pređete na novi sistem, bilo bi odlično da pročitate 10 razloga zašto da sačekate.

1. Windows 10 još uvek nije razrađen

Loading...

Nakon oko godinu dana čekanja da stručnjaci otklone sve greške, verovatno mislite da je novi sistem sasvim stabilan , međutim, on još uvek nije dovršen. Jasno je da kao i svaki sistem, Windows 10 će prolaziti kroz različite faze u razvoju, ali je jako važno pomenuti da u ovom trenutku sistem ima dosta ne otklonjenih grešaka. Zapamtite, imate još godinu dana ponude za besplatno preuzimanje, koje uvek možete iskoristiti.

2. Postoji previše neodgovorenih pitanja

Majkrosoft ima standard da svaki sistem ima podršku od 10 godina, ali šta će biti ukoliko bude izašla nova verzija (Windows 10.1)? Da li će Windows 10 biti zaboravljen?

3. Neće raditi svaki softver i hardver koji je radio na prošlim verzijama

4. Start meni

Bolji je od osmice, ali korisnici nastavljaju da se žale na estetiku start menija. Korisnici Windows sedmice ne vide konkretan razlog zašto bi prešli na novi izgled, ako je on kako Majkrosoft kaže, “prilagodljiv“.

5. Konfuzija oko mobilnosti – Da li je Windows 10 zaista za računare?

Ako planirate da koristite Windows 10 na kompjuteru (kao što svi planiramo), veliki broj elemenata nećete moći da koristite, jer su napravljeni za upotrebu na tač skrin uređajima (tabletima, surface računarima i mobilnim telefonima).

6. “Aplikacije“?!

apps

Prodavnica aplikacija Windows 8 operativnog sistema je užasna, sa previše aplikacija koje nikada nećete koristiti, jasno je da o realnoj koristi iste ne treba diskutovati. Windows 10 obećava bolju prodavnicu aplikacija, ali zaista, čemu to?

7. Loše karakteristike

Ukoliko volite Windows Media Centar, loše vesti, Majkrosoft to ne zanima. Ukoliko odlučite da instalirate sistem, suočiti ćete se sa tim da ćete morati da tražite zamenu za aplikacije koje volite. Majkrosoft je isključio sve igrice koje su obeležile Windows eru, kao i Movie Marker i ostale dodatke. Wireless mreže ne radi i potrebno je restartovati sistem, svaki put kada se internet konekcija “zaglavi“.

8. Nije brz koliko očekujete

9. Morate instalirate svaku sledeću nadogradnju

Da, to zvuči kao odlična ideja kada je stavite na papir. Neće više biti zastarelih sistema i rizika zbog toga. Sa druge strane šta da radite kada se objavi nadogradnja koja ima propust. U ovom slučaju rizikuje ceo sistem i sav hardver.

10. Windows 10 kao da nije napravljen za nas, obične ljude. Više liči na jezik mašina

Settings control panel

Ako želite da promenite nešto, morate ući u opciju podešavanja, ali iste stavri možete uraditi otvaranje kontrolne table (Control Panel). Zašto postoje dva načina da uradite iste stvare.

– Zaključak

Spremni ste na avanturu instalacije drajvera, deset dana prilagođavanja na novi sistem i instalaciju svih aplikacija koje ste koristili na prošlom sistemu. Ne zaboravite da napravite backup i spremni ste za Windows 10.

Ili, ipak ne. Imate celu godinu, moja preporuka je da sačekate i odlučite se kasnije. 

Zbog čega vi nećete ili hoćete instalirati desetku?!

VladanVeselinovic.com (Vladan Veselinović)

Loading...
Komentari
Učitavam komentare...