facebook

Beogradski sajam automobila obara sve rekorde!

 • Stavke sa zvezdicom (*) je obavezno popuniti. Izveštaji se pregledaju u roku od nekoliko sati. Proverite stranicu sutra.

   Na sajmu danas je ministar privrede Sertić otvorio Sajam automobila „DDOR BG Car Show“ i Međunarodni sajam motocikala „Motopassion“ na kojima se predstavlja više od tri stotin izlagača iz dvadeset zemalja.
  Sertić je rekao da je na osnovu potpisanih ugovoru obezbeđeno da u naredne dve godine bude otvoreno 10.000 novih radnih mesta u autoindustriji. On je istakao da će Vlada Srbije nastaviti da podržava otvaranje novih radnih mesta u toj industriji jer se tu „sreću nove tehnologije i sve što je produktivno“.

  Po njegovim rečima, prošle godine je prvi put od 2008. zabeležen rast prodaje novih automobila, precizirajući da je prodato više do 20.000 vozila, što govori o oporavku tržišta autoindustrije u Srbiji, ali i celom svetu. „To pokazuje da sve reforme koje sprovodi vlada daju rezultate, jer se ljudi odlučuju da uđu u nove investicije“, rekao je Sertić.

  Podsetio da je Fijat iz fabrike u Kragujevcu prošle godine izvezao automobile u vrednosti 1,2 milijarde evra, a da je izvoz kompanije Tigar tajers bio 300 miliona evra, što govori o potencijalima autoindustrije.

  Na sajmovima automobila i motocikala, koji traju do 23. marta, distributeri predstavljaju 40 novih modela automobila i 35 novih modela motocikala.Izloženi su novi modeli vozila „opel astra“, „audi Q7“ i „A4“, „BMW X1“, „mazda MX-5“, „fijat tipo“, „reno megan“, „reno talisman“, „ford mustang“,“KIA sportidž“, nova „tojota prius“, „tojota mirai“. Premijerno je predstavljen i novi „bentli“.

  Specijalna atrakcija sajma je automobil „sirma“ (Syrma) – koncept sportskog automobila budućnosti na hibridni pogon koji je napravljenom u Evropskom institutu za dizajn u Torinu i u jednom primerku.

  Sajmovi su otvoreni svakog dana od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica košta 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150, a parking se plaća 100 dinara po započetom satu. Sajamski poklon posetiocima je „Porodični dan“ 22. marta, kada će porodična poseta koštati za celu porodicu 500 dinara.

  Komentari

  Komentara

  Pogledajte i... Više od ovog autora

  Dodaj komentar