facebook
Balkan Portal
Broj 1 Za Serije!
Loading...

Beogradski sajam automobila obara sve rekorde!

 Na sajmu danas je ministar privrede Sertić otvorio Sajam automobila „DDOR BG Car Show“ i Međunarodni sajam motocikala „Motopassion“ na kojima se predstavlja više od tri stotin izlagača iz dvadeset zemalja.
Loading...
Sertić je rekao da je na osnovu potpisanih ugovoru obezbeđeno da u naredne dve godine bude otvoreno 10.000 novih radnih mesta u autoindustriji. On je istakao da će Vlada Srbije nastaviti da podržava otvaranje novih radnih mesta u toj industriji jer se tu „sreću nove tehnologije i sve što je produktivno“.

Po njegovim rečima, prošle godine je prvi put od 2008. zabeležen rast prodaje novih automobila, precizirajući da je prodato više do 20.000 vozila, što govori o oporavku tržišta autoindustrije u Srbiji, ali i celom svetu. „To pokazuje da sve reforme koje sprovodi vlada daju rezultate, jer se ljudi odlučuju da uđu u nove investicije“, rekao je Sertić.

Podsetio da je Fijat iz fabrike u Kragujevcu prošle godine izvezao automobile u vrednosti 1,2 milijarde evra, a da je izvoz kompanije Tigar tajers bio 300 miliona evra, što govori o potencijalima autoindustrije.

Na sajmovima automobila i motocikala, koji traju do 23. marta, distributeri predstavljaju 40 novih modela automobila i 35 novih modela motocikala.Izloženi su novi modeli vozila „opel astra“, „audi Q7“ i „A4“, „BMW X1“, „mazda MX-5“, „fijat tipo“, „reno megan“, „reno talisman“, „ford mustang“,“KIA sportidž“, nova „tojota prius“, „tojota mirai“. Premijerno je predstavljen i novi „bentli“.

Specijalna atrakcija sajma je automobil „sirma“ (Syrma) – koncept sportskog automobila budućnosti na hibridni pogon koji je napravljenom u Evropskom institutu za dizajn u Torinu i u jednom primerku.

Sajmovi su otvoreni svakog dana od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica košta 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150, a parking se plaća 100 dinara po započetom satu. Sajamski poklon posetiocima je „Porodični dan“ 22. marta, kada će porodična poseta koštati za celu porodicu 500 dinara.

Loading...
Komentari
Učitavam komentare...