facebook

Svi koji piju tamno pivo ovo MORAJU da znaju!

 • Stavke sa zvezdicom (*) je obavezno popuniti. Izveštaji se pregledaju u roku od nekoliko sati. Proverite stranicu sutra.

  U malim, ljepljivim zrncima hmelja i lana nalazi se enzim ksantohumol, novootkriveni sastojak, za koji Nemački stručnjaci tvrde da je izuzetno blagotvoran po zdravlje.

  Pijete tamno pivo? Ovo treba da znate!

  U malim, ljepljivim zrncima hmelja nalazi se enzim ksantohumol, novootkriveni sastojak, za koji njemački stručnjaci sa Tehničkog univerziteta u Minhenu tvrde da je izuzetno blagotvoran po zdravlje. Nakon istraživanja oni su ustanovili da je jači antioksidans od vitamina E, sa izraženim antikancerogenim svojstvima. Trenutno se vrše dodatna ispitivanja o dejstvu crnog piva na maligne ćelije, jer ga ono sadrži više od svijetlog.

  – Ksantohumol (Xanthohumol) organizmu pomaže da se oslobodi kancerogenih materija, a funkcioniše tako što ometa djelovanje citohroma P-4, koji mogu da aktiviraju kancerogeni proces. Istovremeno, pomaže u eliminaciji kancerogenih materija, zaustavljajući rast tumora u ranoj fazi. Pivo, posebno tamno, uskoro bi moglo da postane i lijek, a ne samo zadovoljstvo – istakao je dr Verner Bek, stručnjak za tehnologiju piva.

  Pohvale crnom pivu upućuju i stručnjaci američkog Nacionalnog instituta za zdravlje. Oni tvrde da u umjerenim količinama smanjuje rizik od tromba, jer snižava loš holesterol (LDL) i povećava dobar (HDL). Sadrži i beta glukane, rastvorljiva vlakna koja štite srce. Takođe je dobar izvor vitamina B6 i B12, kao i folata.

   

  Komentari

  Komentara

  Pogledajte i... Više od ovog autora

  Dodaj komentar