Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1111 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1112 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1113 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1124

OVIH 10 namirnica su idealne za PROČIŠĆAVANJE krvnih sudova!

Ako u svakodnevnu ishranu uvrstite ovu hranu možete smanjiti rizik od srčanih oboljenja....

   Pogledajte sve epizode ove serije

Ako u svakodnevnu ishranu uvrstite ovu hranu možete smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

10 namirnica koje su idealne za pročišćavanje krvnih sudova!

1. Avokado Umesto majoneza, probajte avokado. Studije su pokazale da dnevni unos od avokada smanjuje holesterol i čisti arterije.
Drugi Nar Ovaj slatki plod sadrži fitohemikalije koje su prirodni antioksidans. Sok od nara proizvode u telu nitrik oksid raskrčava začepljenje arterija.
3. Kurkuma Ovaj začin je odličan u borbi protiv upala. Zapaljenje je glavni uzrok ateroskleroze. Dodavanje kurkumu u hrani sprečava oštećenja na zidovima krvnih sudova i zgrušavanje krvi.
4. Spirulina Možda će zvučati čudno, ali to pomoći plavo-zelene alge za regulisanje nivoa lipida u krvi. Izvor proteina koji sadrže sve aminokiseline potrebne telo. Stabilizuje krvni pritisak i masnoće u krvi.
5. Brusnica Brusnica je još jedna sjajna antioksidans koji smanjuje holesterol u krvi. Dnevna potrošnja od brusnice smanjuje rizik od srčanih bolesti za 40%! 6. Zeleni čaj Zeleni čaj sadrži visok nivo katehina, što usporava apsorpciju holesterola tokom varenja. Šolja ili dve zelenog čaja svaki dan povećava nivo lipida u krvi i smanjuje začepljenja krvnih sudova. Zeleni čaj takođe ubrzava metabolizam smanjiti svoju težinu i pomaže kardiovaskularni sistem.
7. Cimet Ovaj ukusan začin će pomoći da se smanji nivo holesterola, kao i dalju akumulaciju. Cimet je prepuna antioksidanata da popravi kardiovaskularne rad. Stavite malo cimeta u kafu, na tost ili bilo koje druge hrane i uživajte.
8. Perismon ovog voća, kao i paradajza je stvarno sladak. Je napunjena antioskidantima i polifenola koji smanjuju nivo triglicerida u krvi. To je odličan izvor vlakana, koji smanjuju krvni pritisak i čisti arterije.
9. Brokoli Bez obzira da li ga volite ili ne, ali brokoli je odličan izvor vitamina K, koji sprečava nivo kalcijuma oštetiti arterije. To je puno vlakana, koji se smanjio nivo krvnog pritiska i holesterola.
10. Špargla Špargla je prirodni akceptor krvnih sudova. To smanjuje krvni pritisak i sprečava stvaranje krvnih ugrušaka i kardiovaskularne probleme. Ovo povrće je puno vitamnina K, B1, B2, C i E, minerali i vlakna.

Pogledajte i...