Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1111 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1112 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1113 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1124

OVO MORATE PROBATI Odlična dijeta za skidanje sala sa stomaka

Ako niste zadovoljne debljinom svojih butina, obimom svog struka ili svojih kukova, znajte...

   Pogledajte sve epizode ove serije

Ako niste zadovoljne debljinom svojih butina, obimom svog struka ili svojih kukova, znajte da niste jedine.

sser

Ti delovi tela su kritični za skoro svaku ženu. A da epitet „kritični” nisu dobili sasvim slučajno govori i činjenica da, čak i kada ste na najrigoroznijim dijetama, kilogrami se najteže skidaju upravo sa tih mesta. Zašto je to tako, ne znamo. Ali, znamo kako da istopite masne naslage i konačno imate vitke noge, tanak struk i uzane kukove!

Sve što je potrebno jeste da se pridržavate dijete koju vam predstavljamo.

Autorka ove dijete, En Luiz Džitlmen, akcenat stavlja na čišćenje jetre. Zašto? Budući da se mnoge štetne materije talože u ovom organu, to smanjuje njegovu moć razlaganja masnoća, koja je jedna od njegovih osnovnih funkcija. Postoji više razloga zašto jetra ne „radi” kako treba, a najčešći su: unos hrane bogate „lošim” masnoćama, alergije, preterano lučenje insulina, zloupotreba alkohola i lekova naravno, česta izloženost stresu. Sve ovo za posledicu ima taloženje masnih naslaga i povećanje telesne težine. Ono što je dobro kod dijetalnog plana dr Džitlmen je što istovremeno ubrzava mršavljenje i uspešno kontroliše lučenje hormona. Znači, posle ove dijete nećete samo izgledati mršavije, već ćete i biti zdraviji!

Dijeta Plan A- brzo topljenje sala

Najbolji način da počnete detoksikaciju jetre je da iz ishrane izbacite namirnice koje štetno deluju na nju, a to ćete uraditi već u prve dve nedelje. U zabranjene namirnice spadaju mlečni proizvodi, žitarice, hleb, zobene pahuljice, skrobno povrće, masna hrana, kofein, gazirani napici, alkohol, veštački zasladivači, šećer, sirće i svi prelivi za jela. Dozvoljeno vam je da jedete jaja, posno meso (junetina, piletina i ćuretina), ribu, povrće bez skroba (brokoli, kelj…), sok od brusnice, a za pripremu jela koristite isključivo laneno ulje.

Zvuči restriktivno, ali efekat je zapanjujući. Za samo dve nedelje ovaj niskokalorični jelovnik će vam pomoći da se brzo oslobodite viška kilograma, preoblikujete telo i što je najvažnije, istopite salo sa najkritičnijih delova tela – struka, butina i kukova. Istraživanja su pokazala da su osobe koje su se pridržavale ove dijete uspele da se oslobode celulita i smanje obim struka za neverovatnih 20 cm!

Dijeta Plan B — nastavak mršavljenja

Ako ste uspeli da izgurate prve dve nedelje, a još uvek niste zadovoljnim svojim odrazom u ogledalu, postoji i nastavak dijete. Možete da odahnete, ali ne i da se potpuno opustite. Režim ishrane koji sledi je manje restriktivan, ali i dalje vam ne dozvoljava da uživate u „grešnim” namirnicama. Šećer i alkohol su i dalje zabranjeni, ali zato možete povremeno da pojedete parče ili dva crnog hleba, manju količinu namirnica koje sadrže ugljene hidrate, kao i mlečne proizvode. Suština jelovnika je da se ne mešaju vode i povrće, da svaki obrok ima makar jednu proteinsku namirnicu, kao i da se mlečni proizvodi ne kombinuju sa mesom. Postoji još jedno pravilo, a to je da se tokom obroka ne pije voda! Uz ovakav režim ishrane ćete nastaviti da mršavite, ali ne tako brzo kao u prve dve nedelje.

Umereno vežbanje

Kad je reč o vežbanju, dr Džitlmen se drži principa „manje je više”. Sve dok se pridržavate ovog dijetalnog plana ne preporučuju se intenzivni treninzi. Naporna fizička aktivnost bi mogla da ugrozi vaše zdravlje i da, zbog neuravnoteženog odnosa unetih i potrošenih kalorija, uspori proces topljenja masti. Svaki trening započinje se vežbama za zagrevanje u trajanju od najmanje 5 minuta. Zatim, sledi preskakanje konopca (5 minuta), a posle toga najviše 20 minuta brzog hoda. I, na kraju, odvojite 5 minuta za vežbe za opuštanje.

Već smo rekli da ovaj dijetalni plan poboljšava rad jetre tako što telu obezbeduje visokokvalitetne esencijalne masne kiseline, proteine i „zdrave” ugljene hidrate iako je niskokaloričan, jelovnik je osmišljen tako da podjednako čuva naše zdravlje i reguliše telesnu težinu. Istraživanja su pokazala da ova dijeta ubrzava metabolizam, podiže nivo energije, reguliše promene raspoloženja i rešava problem nesanice. A uz sve to za samo dve nedelje, pomoći će vam da istopite salo sa najkritičnijih delova tela i uklonite celulit!

PLAN A- traje 2 nedelje

Pre doručka: čaša tople vode s limunovim sokom
Doručak: kajgana od 2 jajeta sa spanaćem, zelenom papnkom, lukom i peršunom, čaša nezasladenog soka od brusnice

Užina 1 u 12h : većeg grejpfruta
20 minuta pre ručka: čaša nezasiadenog soka od brusniče
Ručak: 100 g lososa začinjenog limunom i belim lukom, barene špargle, mešana salata od zelene salate, brokola i krastavca začinjena 1 kašikom ulja od semena lana ,može se naći u prodavnicama zdrave hrane.
Užina : 2 čaše nezasladjenog soka od brusnice
Užina u 16 h: 1 jabuka
20 minuta pre večere: čaša nezasladjenog soka od brusnice
Večera: 100 g pečenih junećih kotleta s malo cimeta, čorba od kelja, pečene tikvice s karanfilićem začinjene 1 kašikom ulja od semena lana

Dijeta plan B traje dok se ne postigne željena težina

Pre doručka: čaša tople vode s limunovim sokom
Doručak: koktel od cedjenog povrća, kajgana od 2 jajeta sa 60 g ćurećih prsa
Užina 1: 1/2 šolje iseckane dinje, 1/2 šolje rikota sira
20 minuta pre ručka: čaša nezasladjenog soka od brusnice
Ručak: tanjir čorbe, od povrća bez testenine, 1/2 šolje integralnog pirinča, salata od celera i ljubičastog luka začinjena 1 kašikom ulja od susama, jabukovim sirćetom djumbirom
Užina 2: 2 čaše nezasladjenog soka od brusnice
Užina u 16 h: 1 jabuka, 30 g mocarele

20 minuta pre večere: čaša nezasladenog soka od brusnice
Večera: 120 g kuvane ribe začinjene limunom, djumbirom i biberom, barene špargle, 1 manji bareni krompir preliven sa 1/2 kašičice od semena lana.

Pogledajte i...