Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1111 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1112 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1113 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1124

HITNA REAKCIJA U SVIM ZEMLJAMA: Guglova prvoaprilska šala zabranjena, PLJUŠTE OTKAZI i PREPIRKE

Kao i prethodnih godina, Gugl je danas pripremio prvoaprilsku šalu i to na svom imejl ser...

   Pogledajte sve epizode ove serije
Malci Foto:Youtube/screenshot

Kao i prethodnih godina, Gugl je danas pripremio prvoaprilsku šalu i to na svom imejl servisu „Gmail“. Dok je GIF s Malcima trebalo da zabavi ljude, neki su zbog toga ostali i bez posla.
Google svake godine 1. aprila pripremi nekoliko šaljivih ili potpuno izmišljenih tehnoloških rešenja, a tako su i danas dodali novu ‘opciju’ za odgovaranje na poruke u „Gmail“. Ipak, samo nekoliko sati kasnije, zbog prigovora brojnih korisnika, ovu šalu s popularnim Malcima morali su da povuku.“Izgleda da smo zeznuli sami sebe ove godine“, napisali su na službenom blogu uz izvinjenje za ovu novu opciju u servisu „Gmail“, a krivicu su svalili na „bag“ koji je prouzrokovao više glavobolja od zabave.

Opcija ‘Mic drop’ je trebalo je da omogući korisnicima da pošalju mejl uz koji bi se na kraju automatski prikačio i gif Malca koji baca mikrofon – čime bi primaocu stavili do znanja da ste završili s ovim razgovorom.

Ali, problem je nastao u načinu na koji je Gugl postavio ovo dugme, zbog čega su mnogi slučajno iskoristili ovu opciju i poslali ovakvu šalu šefovima, poslovnim partnerima, a moguće su naravno bile i druge situacije u kojima bi ovo bilo sasvim neprimereno.

Jedan takav simulirao je dizajner Endi Bajo koji je smislio kako bi izgledalo da se takav GIF pojavio u korespondenciji za pogrebne usluge. Neki su se na Guglovom forumu požalili kako su zbog ovoga izgubili posao, a očigledno je bilo puno sličnih prigovora zbog čega je Gugl odlučio da ovu opciju povuče.

(Independent)

Pogledajte i...