Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1111 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1112 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1113 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1124

IMATE PROLEĆNU ALERGIJU? Pogledajte ovih 5 namirnica

`Kada osoba pati od sezonskih alergija, telo jedne osobe doživljava alergene kao što su ...

   Pogledajte sve epizode ove serije

`Kada osoba pati od sezonskih alergija, telo jedne osobe doživljava alergene kao što su trava polen ili prašina kao opasne supstance koja izaziva jak imuni odgovor“, kaže dr Debora Gordon koji je specijalizovan u ovoj oblasti.
Kijanje, suzenje očiju i curenje iz nosa, samo su neki od simptoma prolećnih alergija, koje mogu biti olakšano sa jabukama, jagodama, i egzotičnih začina kao kurkuma.
Telo je toliko preplavljena antitela u krvi oslobađa histamin, koji izaziva simptome kao što su kijanje, vodene oči i ekstra sluzi. Na regulisanje ovih simptoma koriste drogu, ali može biti delimično da se uspostavi ravnoteža dijetu.
[highlight] Ovih pet namirnice olakšavaju proleće alergije [/highlight]

1. Jabuke

Jabuke su bogate Bioflavonoidi kvercetin (koji se takođe može naći u luci, beli luk, kupus, karfiol i šumskih plodova), koji sprečava imune ćelije da oslobodi histamin u organizmu, olakšava simptome alergije. Pored toga, američki studija je pokazala da konzumiranje jabuka tokom trudnoće može smanjiti rizik od razvoja alergije kod deteta. Ovde ste otkrili Top 5 sorti jabuke za zdravstvenu zaštitu.
2. Jagode
Vitamin C u jagodama i drugog voća i povrća ne samo da igra ulogu pojačivača organizma, već i smanjuje nivoe histamina u telu. Jedna studija je pokazala da uzimanje suplemenata vitamina C smanjuje nivo histamina u telu 38 odsto, dok je nedostatak ovog vitamina u organizmu dovodi do značajnog povećanja istih.
`Svako stvara enzim diamina oksidaze telo (DAO) koji razbija histamin, kaže dr Gordon, dodajući `uzela dodatnu vitamina C, B6, cink i bakar može pomoći da se stvori enzim. `
3. Kurkuma
Indijski začin hiljadama godina, koji se koriste u alternativnoj medicini zbog svojih anti-inflamatornih osobina. Studije su pokazale da je aktivna supstanca kurkumin može da blokira oslobađanje histamina u telu i sprečava razvoj simptoma alergija.
Kurma može lako uključiti u vašu ishranu – to se može dodati jaja, jutarnjim Smoothies, supe, sosove i varivaima.
4. Semenke bundeve
Semenke bundeve su bogat izvor magnezijuma, koji opušta mišiće i pomaže otvori disajne puteve da bi disanje lakšim. Studije su pokazale da magnezijuma nedostatak povećava nivo histamina u telu.

Ovo važan mineral može se naći u bademima, semenkama suncokreta, Oatmeal, brokoli, zeleno lisnato povrće i tamne čokolade.
5. Losos

Potrošnja ribe kao što je losos je jedan od boljih načina za telo za snabdevanje omega-3 masnih kiselina koje smanjuju upale u telu. Namirnice bogate omega 3 masnim kiselinama je sastavni deo mediteranske ishrane, koji mnogi smatraju da je najzdraviji.

Ova informacija je dokazano i grčke studije sprovedeno na ostrvu Kritu, koja je pokazala da mediteranska ishrana-tip smanjuje rizik od dobijanja astme i alergije kod dece. Pored toga, omega-3 masne kiseline su povezani sa poboljšanim srčanog udara, bolje pamćenje i raspoloženje koje možete naći u Jadranskom sardina.

Savet plus:

Izbegavajte obrađene hrane koja ima malo omega-6 masnih kiselina, i okrenuti sveže hrane i žitarica, jer smanjuju upale u telu. Izbegavajte hranu sa istančanim šećera i belog brašna i okrenite hranu bogatu antioksidantima, koji su korisni za organizam.

Pogledajte i...