facebook
🔔

14 SAVETA RUSKOG LEKARA: Ovo su načini da podignete zdravu decu

porodica, foto shutter

Doktor medicinskih nauka Jevgenij Olegovič Komarovski je osvojio popularnost kod mnogih roditelja. On među prvima počeo da adekvatno i prijemčivo objašnjava mamama i tatama kako da sačuvaju i ojačaju zdravlje deteta.

Dragi posetioče, ako uživate u našem portalu, bilo bi stvarno super da isključite adblock, jer on omogućava i nama i vama da ovaj sajt opstane.
Njegove preporuke ne liče na uobičajene savete lekara, uz to su veoma jednostavne i razumljive roditeljima.

1. Najveća blagodet za porodicu je – stanje maminog zdravlja. Tata je dužan da sve redom rastera i da obezbedi mami da jede, pije, omogući joj da spava, prošeta.

2. Bilo bi najbolje da se u školu kreće s 10 godina, a završava s 11. Jer loše je što se tamo detetu ne dozvoljava kretanje.

3. Nešto nije lako izlečiti. Ali utvrditi bolest pri savremenom stupnju medicine – jeste elementarno.

4. Deca i treba da budu mršava i da imaju šilo u zadnjici.

5. Srećno dete je pre svega zdravo dete a tek zatim dete koje ume da čita i svira violinu.

6. Nikada i ni pod kojim uslovima dete ne treba terati da jede. To je kao kad bi se pun rezervoar zalio benzinom i kola zatim parkirala u garažu.

7. Dobar vrtić je onaj vrtić koji traži da se nose kabanice i čizme da bi se išlo napolje po kiši.

8. Ponedejkom se deca češće razbolevaju. To je zato što za vikend odu kod babe, a merilo njene ljubavi je, nažalost, količina hrane.

9. Jačanje imuniteta – to je osmeh, odmor, putovanja, lepo raspoloženje, ljubav, šetnje, minimum proždrljivosti, fizička aktivnost.

10. Ne traćite vreme na uporno traženje onoga što „nije pravilno“ kod vašeg deteta.

11. Glavni zakon glasi: količina unete hrane ekvivalentna je količini utrošene energije.

12. Dete nikom i ništa nije dužno.

13. Letnjikovac je uvek bolji od bilo kog mora. Ako dete dva meseca trči gladno, prljavo, boso – to mu čuva zdravlje cele godine.

14. Hajde da se ispravno plašimo: ne bolnice i doktora nego sopstvenog nemara i neznanja!

(detinjarije)

Komentari

Komentara

Napišite komentar

ponovo rodjen, ponovo rodjen 20, ponovo rodjen 15, serije.online, ponovo rodjen nova tv, turske serije, epizoda sa provodm, epizode, serije, serije sa prevodom, serija sa preovodm online, najnovije vesti, dnevna doza lepog, komicni statusi, ispovesti, ispovesti dana, vesti, sokantno, vic dana, vicevi, vicevi dana, chat dana, chat,chat slike, gifovito, filmoviko, smesni gifovi, gif, gifovi, tuzni gifovi, sexi chat, seksi gifovi,poznati, bahar, taj zivot je moj, paramparca, slomljeni,crna ljubav, elif, elif turska serija, bh vjesnik, movtex,natabanu, nadlanu, navidiku, balkan, Zanimljivosti,Filmovi, Humor, Zabava, Sport, Muzika, Automobili, Zdravlje, Religija, vicevi, text, opis, video, serija s prevodom,necete verovati, seksi price, sex price, price za odrasle, ispovesti, sex ispocesti, humor vicevi, telegraf, ispovesti.com,