facebook

Pingvinski “gej” par prebačen iz Berlina u Hamburg

 • Stavke sa zvezdicom (*) je obavezno popuniti. Izveštaji se pregledaju u roku od nekoliko sati. Proverite stranicu sutra.

  Dva primerka kraljevskih pingvina, oba mužjaka, prebačena su iz berlinskog zoološkog vrta u zoološki vrt u Hamburgu, nakon što je ustanovljeno da nemaju sklonosti prema suprotnom spolu i da ne žele da se razmnožavaju.

  Foto: Thinkstock
  Foto: Thinkstock

  “Koliko smo mogli da zaključimo, i jedan i drugi su homoseksualni, nikad se nisu parili sa ženkama, a kad se radi o druženju najrađe su jedan sa drugim”, rekla je portparolka berlinskog zoološkog vrta kristijan Rajs.

  Kraljevski pingvini druga su najveća vrsta pingvina nakon carskih pingvina, a politika berlinskih zoologa je njihovo održivo razmnožavanje, pa su zato pingvine Olija iStana zbog njihove disfunkcionalnosti ustupili kolegama u Hamburgu.

  Tamo su oni dobili nova imena, ali mogu bez problema da zadrže svoj polni identitet, i sada se aklimatiziraju na novu okolinu.

  “Jednog sada zovemo Kale, a drugog Grobi”, rekao je staratelj pingvina u hamburškom zoološkom vrtu Dave Nelde.

  U Hamburgu za razliku od Berlina kad je reč o životinjama imaju drugu filozofiju i prepuštaju im da budu ono što jesu, a imaju iograđeni prostor za homoseksualne pingvine u kojoj su i istopolni starosedioci – Huan i Karlos.

  Čini se da je publikacija priča o nemačkim gej pingvinima jedan od načina u borbi za prava istopolnih osoba u Nemačkoj. Ta zemlja za razliku od nekih drugih evropskih država još ne priznaje istopolne brakove i vodi veoma restriktivnu politiku prema mogućnosti da takvi parovi usvoje decu.

  Pre 7 godina tako je svet obašla priča o dva pingvinska gej mužjaka u zoološkom vrtu u gradu Bremerhaven, nakon što su oni spremno prihvatili oplođeno jaje heteroseksualnog para pingvina, i zajedno spazili da se iz njega izlegne mladunče.

  Komentari

  Komentara

  Pogledajte i... Više od ovog autora

  Dodaj komentar