facebook

OVO SE PLAĆA 70.000 DOLARA! Par pronašao naizgled običan kamen, međutim…

 • Stavke sa zvezdicom (*) je obavezno popuniti. Izveštaji se pregledaju u roku od nekoliko sati. Proverite stranicu sutra.

   Jednog dana, britanski par Geri i Anđela Vilijams, iz Lankašira, odlučili su da ode u šetnju plažom blizu kuće.
  Kada su zašli u deo u kom nema mnogo ljudi, počeli su da osećaju jeziv smrad mrtve ribe. Zaintrigirani, odlućili su da potraže izvor smrada. Ono što su otkrili je san mnogih ljudi.

  Geri i Anđela sapleli su se o čudan „kamen“ koji je imao jako težak miris. U početku, bili su potpuno zgađeni i pomislili su da pobegnu što je pre moguće. Ipak, Gari se setio priče iz vesti koju je video na televiziji. Averzija je odjednom prerasla u uzbuđenje: ovaj kamen je zapravo oblik kitove povraćke.

  Tačno ime ovog vrednog produkta je Ambergris i dolazi iz stomačne sekrecije koju proizvode kitovi. S obzirom da je ovo „kamenje“ jako retko, svako može da vredi na hilhade dolare. On se koristi i u industriji parfema i smatra se kao neverovatan fiksator, dozvoljavajući mirisu da traje duže.

  Par trenutno pregovara sa kupcima sa Novog zelanda i iz Francuske i njihov kamen od 1.57 kilograma će se najverovatnije prodati za 70.000 dolara. To je skoro kao dobitak na lutriji. I sve to zahvaljujući povraćki kita.

  Sledeći put kada budete šetali plažom, obratite pažnju na okruženje i ako vam nešto smrdi, umesto da bežite, proverite!

  (Hefty)

  Komentari

  Komentara

  Pogledajte i... Više od ovog autora

  Dodaj komentar