facebook
🔔

Visok životni standard: Evo Kako su Amerikanci govorili o Jugi ’86

Visok životni standard, prelepa priroda, još lepše žene, kockarnice kao u Monte Karlu, rivijera kao u Francuskoj, ostrva kao u Grčkoj, a planinski vrhovi kao u Švajcarskoj…Ukratko, najbolje što Evropa ima da ponudi.
Jugoslavija

Jugoslavija, Foto: Printscreen

Tako je o Jugoslaviji pričala američka voditeljka u turističkoj emisiji o Jugoslaviji koju je 1986. godine snimila američka TV kuća CBS. U 30 minuta, koliko traje emisija, pokazano je zašto je Juga bila omiljeno mesto miliona evropskih turista – jer, vidite, tih dana su naši roditelji živeli u državi koja je imala more, kao i najviše jezera u Evropi.

Dragi posetioče, ako uživate u našem portalu, bilo bi stvarno super da isključite adblock, jer on omogućava i nama i vama da ovaj sajt opstane.

Poseban deo emisije izdvojen je za Beograd koji, naglašava novinarka, ni ne podseća na hladan grad koji mnogi Amerikanci zamišljaju.

– Noću su ulice u boemskom sektoru zatvorene za saobraćaj i javlja se duh zabave. Danju, oni izdvajaju vreme da zastanu i pomirišu ruže, a dokazi njihovog smisla za humor se pojavljuju – priča novinarka, dok se u pozadini čuje tamburica. Kao dokaz našeg smisla za humor, ona priča o legendarnoj kafani „Znak pitanja“ (?) i o tome kako je ona dobila ovako zanimljiv naziv.

Jugoslavija

Za BG se oduvek vezuje dobar noćni provod, ali i smisao za humor, Foto: Printscreen

Naime, budući da se nalazi direktno preko puta Saborne crkve, osnivači kafane su mesto nazvali jednostavno „Kod crkve“. Međutim, crkva se pobunila, pa se i osnivač kafane pobunio – i na kraju je jednostavno ostao znak pitanja.

– Jugoslavija je spektakularna! Mislim da većina nas zamišlja ovu zemlju kao nešto dosadno i sivo, sigurno ne kao mesto na kom biste želeli da provedete odmor. Pa, to zapravo nije istina. Iako ovo jeste komunistička zemlja, turisti mogu da rade šta god hoće, posebno da jedu! Već sam se ugojila nekoliko kilograma. Najbolji način da upoznate zemlju jeste da putujete sa ljudima koji su odavde. Mi smo to radili, i mogu da vam kažem da su to ljudi koje zaista želim za prijatelje. Najbolja preporuka je sama činjenica da i ja i čitava naša ekipa želimo ponovo da se vratimo u Jugoslaviju – zaključuje lepa novinarka.

Pogledajte i sami video ali, budite upozoreni, sigurno ćete biti ljubomorni na generacije koje su tada živele i uživale:

 

 

Loading...

EPIZODA NE RADI?


Komentari

Komentara

Ostavite komentar

ponovo rodjen, ponovo rodjen 20, ponovo rodjen 15, serije.online, ponovo rodjen nova tv, turske serije, epizoda sa provodm, epizode, serije, serije sa prevodom, serija sa preovodm online, najnovije vesti, dnevna doza lepog, komicni statusi, ispovesti, ispovesti dana, vesti, sokantno, vic dana, vicevi, vicevi dana, chat dana, chat,chat slike, gifovito, filmoviko, smesni gifovi, gif, gifovi, tuzni gifovi, sexi chat, seksi gifovi,poznati, bahar, taj zivot je moj, paramparca, slomljeni,crna ljubav, elif, elif turska serija, bh vjesnik, movtex,natabanu, nadlanu, navidiku, balkan, Zanimljivosti,Filmovi, Humor, Zabava, Sport, Muzika, Automobili, Zdravlje, Religija, vicevi, text, opis, video, serija s prevodom,necete verovati, seksi price, sex price, price za odrasle, ispovesti, sex ispocesti, humor vicevi, telegraf, ispovesti.com,