facebook

Ovo su 10 mesta za odmor na kojima se odmaraju svetski bogataši

 • Stavke sa zvezdicom (*) je obavezno popuniti. Izveštaji se pregledaju u roku od nekoliko sati. Proverite stranicu sutra.

  Bogataši se svakako ne mogu žaliti na jednoličan i dosadan život, ali neki su radi povremenog odlaska od gradske vreve sebi kupili i čitava ost.
  Dok brojni građani gledaju gde će  svake godine za  provesti letovanje koje je pred njima, postoje i oni koji o ljetovanju ne brinu, jednako kao ni o novcu jer imaju vlastiti ostrvo na kojem mogu što žele.

  Moda je to koja je počela još u šezdesetima kada je Aristotel Onazis oženio bivšu prvu damu Sjedinjenih Država Žaklina Kenedi na grčkom ostrvu Skorpiosu.

  1. Lanai, Havai

  Vikipedija, Ostrvo LanaiFoto: Vikipedija, Ostrvo LanaiVikipedija, Ostrvo LanaiFoto: Vikipedija, Ostrvo Lanai

  Havajsko ostvrvo 2012. kupio je milijarder i osnivač korporacije Orakl Lorens Elison za 300 miliona dolara . Elison planira 98 odsto ostrva preurediti u primamljivu turističku destinaciju, ali i u mesto na kojem će lokalci živeti bolje.

  2. Ostrvo St. Filips

  Vikipedija, Ostravo St. FilipsFoto: Vikipedija, Ostravo St. FilipsVikipedija, Ostravo St. FilipsFoto: Vikipedija, Ostravo St. Filips

  Reč je o ostrvu medijskog magnata i biznismena Teda Tarnera. U njegovom je vlasništvu već 35 godina i nalazi se nedaleko obale Južne Karoline, u blizini gradova Čarlston i Savana. Ostrvo je je zaštićen kao prirodno blago.

  3. Neker, ostrvo na Britanskim Devičanskim ostrvima

  Vikipedija, Ostrvo NekerFoto: Vikipedija, Ostrvo NekerVikipedija, Ostrvo NekerFoto: Vikipedija, Ostrvo Neker

  Kada je Sir Ričard Brenson 1978. stigao na ostrvo imao je posebnu viziju za 74 hektara tog karipskog raja. “To je moj dom i omiljeno mesto za beg”, kaže danas kada poziva i druge da istraže njegov otok i uživaju u njemu. Naravno, gostoprimstvo naplaćuje.

  4. Moskito

  Vikipedija, Ostrvo MoskitoFoto: Vikipedija, Ostrvo MoskitoVikipedija, Ostrvo MoskitoFoto: Vikipedija, Ostrvo Moskito

  Svega dve milje dalje od Nekera nalazi se Moskito koji je takođe u Bransonovom vlasništvu i od kojeg je napravio luksuzno odmaralište u kojem za noćenje trebate izdvojiti 2.150 dolara.

  5. Sampson Ki, Bahami

  Dok neki milijarderi kupe ostrvo kako bi ga otvorili javnosti, neki učine baš suprotno. E to je učinio medijski mogul Džon  Malon. On je nekadašnje odmaralište s vilama i restoranima 2013. zatvorio zbog renoviranja, ali ga više ne namerava otvoriti javnosti.

  6. Skorpios, Grčka

  Vikipedija, Ostrvo SkorpiosFoto: Vikipedija, Ostrvo SkorpiosVikipedija, Ostrvo SkorpiosFoto: Vikipedija, Ostrvo Skorpios

  Reč je o ostrvu Aristotela Onazisa na kom se oženio bivšom prvom damom Sjedinjenih Država Žaklinom Kenedi 1968. Za njega su se kasnije borili mnogi, poput Bila Gejtsa, međutim 2013. za 150 miliona dolara završio je u rukama kćeri ruskog milijardera Dimitrija Ruboljeva.

  7. Laukala, Fidži

  Divlje orhideje, pustinja, bele peščane plaže i “beskrajne” džungle nalaze se na otoku Laukala koji je u vlasništvu austrijskog tajkuna, koji je izgradio carstvo na energetskim pićima, Ditriha Matešica. Ostrvo je otvorena za javnost i na njemu je luksuzno letovalište.

  8. Nju Holand, Petrograd

  Vikipedija, Nju HolandFoto: Vikipedija, Nju HolandVikipedija, Nju HolandFoto: Vikipedija, Nju Holand

  Nisu sva ostrva okruženi dubokim plavim morem. Nju Holand je ostrvo izgrađeno ljudskim snagama na kanalu u srcu Petrograd u Rusiji. U vlasništvu je Romana Abramoviča. Na njemu se nalaze kafići, galerije, prodavaonice, hoteli, uredi, kuće i javni park.

  9. Brek, ostrvo u arhipelagu kod Normandije

  Vikipedija, Ostrvo BrekFoto: Vikipedija, Ostrvo BrekVikipedija, Ostrvo BrekFoto: Vikipedija, Ostrvo Brek

  Reč je o ostrvu u vlasništvu blizanaca Davida i Frederika Barklija, britanskih milijardera koji su bogatstvo stekli na novinama i luksuznim hotelima. Kupili su ga 1993., a na njemu se nalazi gotički dvorac s bazenima, heliodromom, ribnjakom… Onde se nalaze i vinogradi i vrtovi. Otok je od 2012. otvoren za jednodnevne izlete znatiželjnika.

  10. Robins

  Vikipedija, Ostrvo RobinFoto: Vikipedija, Ostrvo RobinVikipedija, Ostrvo RobinFoto: Vikipedija, Ostrvo Robin

  Reč je o ostrvu kod Menhetna koji je u vlasništvu Luize Bejkon. Ekolozi kažu da je redak prirodni dragulj zbog bogatstva biljnih vrsta koje se nalaze na njemu. Zatvoren je za javnost i na njemu živi porodica Bejkon.

  Komentari

  Komentara

  Pogledajte i... Više od ovog autora

  Dodaj komentar