Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1111 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1112 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1113 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1124

Zbog ove sitnice je promenjen svet, NEĆETE VEROVATI

U poslednjih 6 godina u toku je neverovatan projekat u jednom malom mestu Piplantri u Indi...

   Pogledajte sve epizode ove serije
U poslednjih 6 godina u toku je neverovatan projekat u jednom malom mestu Piplantri u Indiji. Kada je gradonačelnik sela Šijam Sundar Palival izgubio svoju ćerku, odlučio je da zasadi 111 drveća u njenu čast.
Ipak, to je inspirisalo još jednu ideju, šta kada bi se zasadilo 111 drveća za svaku novorođenu bebu?

U zemlji gde žene imaju sve manje i manje prava, a mnoge devojčice bivaju ubijene još kao bebe, ovo je zaista neverovatan gest da se slavi rođenje ćerke. Takođe, ovaj čin spaja porodice dok sade drveće i vode računa o njima godinama.

Više od 40.000 drveća je već zasađeno i grad je potpuno transformisan u zelenu oazu. Ovo je prouzrokovalo još jedan neočekivan rezultat.

 

Drveće koje su sadili često je bilo voće. Kako bi zaštitili selo od životinja zasadili su i dosta aloje vere. Ovo je pored svega i profitabilno drveće za branje i prodaju proizvoda. Piplantri je doživeo ekonomski obrt kao rezultat sadnje: Oni su sada potpuno finansijski nezavisni.

Kakva sjajna ideja! U čast svoje umrle ćerke, čast za novorođenčad, odlično za okolinu, a pomaže i u lokalnoj ekonomiji: pozitivan projekat u svakom slučaju!

(HeftALICa)

 

Pogledajte i...