facebook
🔔

Zbog ove sitnice je promenjen svet, NEĆETE VEROVATI

U poslednjih 6 godina u toku je neverovatan projekat u jednom malom mestu Piplantri u Indiji. Kada je gradonačelnik sela Šijam Sundar Palival izgubio svoju ćerku, odlučio je da zasadi 111 drveća u njenu čast.
Ipak, to je inspirisalo još jednu ideju, šta kada bi se zasadilo 111 drveća za svaku novorođenu bebu?

U zemlji gde žene imaju sve manje i manje prava, a mnoge devojčice bivaju ubijene još kao bebe, ovo je zaista neverovatan gest da se slavi rođenje ćerke. Takođe, ovaj čin spaja porodice dok sade drveće i vode računa o njima godinama.

Dragi posetioče, ako uživate u našem portalu, bilo bi stvarno super da isključite adblock, jer on omogućava i nama i vama da ovaj sajt opstane.

Više od 40.000 drveća je već zasađeno i grad je potpuno transformisan u zelenu oazu. Ovo je prouzrokovalo još jedan neočekivan rezultat.

 

Drveće koje su sadili često je bilo voće. Kako bi zaštitili selo od životinja zasadili su i dosta aloje vere. Ovo je pored svega i profitabilno drveće za branje i prodaju proizvoda. Piplantri je doživeo ekonomski obrt kao rezultat sadnje: Oni su sada potpuno finansijski nezavisni.

Kakva sjajna ideja! U čast svoje umrle ćerke, čast za novorođenčad, odlično za okolinu, a pomaže i u lokalnoj ekonomiji: pozitivan projekat u svakom slučaju!

(HeftALICa)

 

Komentari

Komentara

Leave a Reply

ponovo rodjen, ponovo rodjen 20, ponovo rodjen 15, serije.online, ponovo rodjen nova tv, turske serije, epizoda sa provodm, epizode, serije, serije sa prevodom, serija sa preovodm online, najnovije vesti, dnevna doza lepog, komicni statusi, ispovesti, ispovesti dana, vesti, sokantno, vic dana, vicevi, vicevi dana, chat dana, chat,chat slike, gifovito, filmoviko, smesni gifovi, gif, gifovi, tuzni gifovi, sexi chat, seksi gifovi,poznati, bahar, taj zivot je moj, paramparca, slomljeni,crna ljubav, elif, elif turska serija, bh vjesnik, movtex,natabanu, nadlanu, navidiku, balkan, Zanimljivosti,Filmovi, Humor, Zabava, Sport, Muzika, Automobili, Zdravlje, Religija, vicevi, text, opis, video, serija s prevodom,necete verovati, seksi price, sex price, price za odrasle, ispovesti, sex ispocesti, humor vicevi, telegraf, ispovesti.com,