facebook

Šta ćemo sad?! Evo do koje godine ženama rastu grudi

 • Stavke sa zvezdicom (*) je obavezno popuniti. Izveštaji se pregledaju u roku od nekoliko sati. Proverite stranicu sutra.

  Veličinu grudi određuju faktori poput genetike, težine, godina i trudnoće, a promene u veličini i obliku grudi događaju se tokom celoga života, no u određeno vreme grudi prestanu rasti.

  Veličina grudi stalno se mijenja, a može varirati čak i do jedne veličine korpe grudnjaka. Na promenu u veličini grudi utiče različito vreme u ciklusu menstruacije.

  Kod većina žena grudi se potpuno razviju 3 do 4 godine nakon prve menstruacije, a proces rasta grudi završi u prilično ranoj životnoj dobi.

  „Ženske grudi rastu do kasnih tinejdžerskih ili ranih dvadesetih godina, no promene u njihovoj veličini i obliku događaju se tokom celog života i povezane su s promenama u tkivu grudi. Na te promene utiču promene u hormonima, trudnoća, dojenje, gojenje ili mršavljenje, menopauza i slično“, objašnjava ginekolog.

  Tokom trudnoće grudi porastu i po nekoliko brojeva, a tkivo se može jako raširiti pa se možda neće moći potpuno vratiti na staro stanje. Osim toga i dojenje može uzeti svoj danak i promeniti izgled dojki.

  Neke žene kao posledicu trudnoće imaju veće grudi, dok se drugima nakon dojenja grudi smanje.

  Genetika pak igra najveću ulogu u veličini i obliku ženskih grudi. Geni utiču na razinu hormona koji potom utiču na tkivo u grudima određujući gustoću, ali i izgled kože. Genske karakteristike žene mogu povući s obe strane porodica, a jedno istraživanje koje je nedavno objavljeno otkrilo je kako sedam genskih faktora znatno utiče na izgled jednog od najženstvenijih atributa.

  Pratite KURIR na VIBERU:

  Komentari

  Komentara

  Pogledajte i... Više od ovog autora

  Komentari su isključeni. Prikazuju se trackbacks povratni pingovi.