facebook
🔔

NAPRAVITE DOMAĆI SLADOLED OD ČOKOLADE: Nakon ovog recepta zaboravićete na poslastičarnicu

Za pripremanje sladoleda ne morate biti majstror. Dovoljno imati samo malo mašte, volje i dobar recept s kvalitetnim namirnicama.
Za kratko vreme možete napraviti ukusan sladoled od čokolade, koji će vam dolično leći na ovim visokim temperaturama.

Sastojci za sladoled od čokolade: 200 g čokolade za kuvanje, 5 žumanaca, 1/2 šoljice šećera, 500 ml mleka.

Sladoled, Foto: Profimedia

Pročitaj. Važno je.

Dragi posetioče, ako uživate u našem sajtu, bilo bi stvarno super da isključite blokator reklama, jer on omogućava i nama i vama da ovaj sajt opstane. Odbijamo da blokiramo sadržaj korisnicima Ad Blocker dodatka, zato Vas najlepše molimo da isključite AdBlock ili bilo koji drugi blokator reklama.

Priprema:

1. Tamnu čokoladu otopite na pari.

2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro izmešali sve, lagano dodajte mleko i mešajte.

3. Smesu prebacite u mali lonac i dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu i skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

4. Sve dobro proješajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stegla i brzo je promešajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.

5. Ponovno je izvadite i ponovite postupak i vratite u zamrzivač i pustite još sa i po dok se potpuno ne stegne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.

Pr

Povodom aktuelnih dešavanja i reakcije nadležnih na sajt Serije.rs ekipa Balkan Portala vas obaveštava o

Uslovima korišćenja i autorskim pravima

Balkan Portal je sajt koji pruža usluge besplatnog prikazivanja linkova video snimaka putem iframe HTML oznake i čitanja vesti i ostalih zabavnih sadržaja. Nijedan video snimak koji se može videti na www.balkanportal.net se ne nalazi na serverima našeg sajta. Svi video snimci se hostuju na sajtovima poput YouTube, Google, Yahoo, i ostali ... Samim tim sajt www.balkanportal.net nije odgovoran za legalnost istih i kršenje autorskih prava. Ukoliko ima snimaka za koje smatrate da krše vaša autorska prava molimo vas da se obratite sajtovima na kojima se hostuju takvi snimci i prijavite ih kako bi isti bili uklonjeni. To će prouzrokovati i uklanjanje sa sajta www.balkanportal.net. Svaki neprikladan snimak možete prijaviti i na kontakt stranici portala www.balkanportal.net/kontakt i nakon provere on će biti uklonjen iz baze našeg sajta (ali će i dalje biti dostupan na drugim sajtovima, sve dok se potpuno ne ukloni sa servera, npr. YouTube).

Komentari

Komentara