facebook

NAPRAVITE DOMAĆI SLADOLED OD ČOKOLADE: Nakon ovog recepta zaboravićete na poslastičarnicu

 • Stavke sa zvezdicom (*) je obavezno popuniti. Izveštaji se pregledaju u roku od nekoliko sati. Proverite stranicu sutra.

  Za pripremanje sladoleda ne morate biti majstror. Dovoljno imati samo malo mašte, volje i dobar recept s kvalitetnim namirnicama.
  Za kratko vreme možete napraviti ukusan sladoled od čokolade, koji će vam dolično leći na ovim visokim temperaturama.

  Sastojci za sladoled od čokolade: 200 g čokolade za kuvanje, 5 žumanaca, 1/2 šoljice šećera, 500 ml mleka.

  Sladoled, Foto: Profimedia

  Priprema:

  1. Tamnu čokoladu otopite na pari.

  2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro izmešali sve, lagano dodajte mleko i mešajte.

  3. Smesu prebacite u mali lonac i dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu i skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

  4. Sve dobro proješajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stegla i brzo je promešajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.

  5. Ponovno je izvadite i ponovite postupak i vratite u zamrzivač i pustite još sa i po dok se potpuno ne stegne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.

  Pr

  Komentari

  Komentara

  Pogledajte i... Više od ovog autora

  Komentari su isključeni. Prikazuju se trackbacks povratni pingovi.