facebook

NIKAKO IH NE NOSITE IZ KUĆE: Ove 3 namirnice kupite čim stignete na more

 • Stavke sa zvezdicom (*) je obavezno popuniti. Izveštaji se pregledaju u roku od nekoliko sati. Proverite stranicu sutra.

  Žena, putovanje, plaža, more, Foto: Profimedia

  Ako letujete u sopstvenoj vikendici na moru ili ste iznajmili apartman, verovatno ćete sa sobom poneti hranu za odmor. Ove namirnice nemojte kupovati u mestu stanovanja, već pričekajte da dođete do svoje bajkovite destinacije i nabavite ih od domaćih proizvođača

  1. Limuni

  Domaće limune teško je pronaći, zato iskoristite priliku i nabavite osvežavajuće citrusno voće čim stignete na svoju morsku destinaciju. Domaći limun unaprediće ukus brojnim jelima, za razliku od onog kineskog, a posebno će se dobro uklopiti sa svežom ribom.

  2. Maslinovo ulje

  Letne salate imat će bolji ukus ako ih začinite domaćim maslinovim uljem. Skoknite do pijace i pronađite lokalnog proizvođača ulja za svoje kuvarske majstorije. Možda ovim potezom nećete uštedeti, ali ćete dobiti proizvod koji će produbiti ukus vašim jelima. I

  3. Svježa jaja

  Jaja sigurno nećete nositi sa sobom da se ne bi pokvarila, ali to ne znači da biste trebali izbegavati njihovu konzumaciju na odmoru. Ako odsedate u vikendici ili apartmanu, obezbedite mini frižider sa svežim jajima. Ovo je jeftini izbor belančevina koji se brzo sprema pa se nameće kao logičan izbor za kasne doručke ili jednostavne večere koje će vam nadoknaditi.

  Komentari

  Komentara

  Pogledajte i... Više od ovog autora

  Komentari su isključeni. Prikazuju se trackbacks povratni pingovi.