facebook
🔔

(VIDEO) NAJGORI OD NAJGORIH: Ko su najopasniji robijaši, ruski ili američki?

američki robijaši, Sen Kventin, Youtube 
Razni kriminalci, od serijskih ubica, pedofila i ostalih osuđenika dele ćelije u najozloglašenjim zatvorima u Americi i Rusiji. Evo priče o najopasnijim u te dve zemlje

Američki filmovi su nam pružili kakvu, takvu sliku života u američkim zatvorima. Koliko je slika Holivuda bliska stvarnosti? Ekipa “Nacionalne geografije” je napravila serijal dokumentarnih filmova o zatvorima širom sveta. Među njima su bili zatvori u Americi i Rusiji, a ekipa je uspela da zaviri iza rešetaka i napravi priču o robijašima koji služe kazne.

Dragi posetioče, ako uživate u našem portalu, bilo bi stvarno super da isključite adblock, jer on omogućava i nama i vama da ovaj sajt opstane.

U Americi su posetili jedan od zatvora sa maksimalnom bezbednošću, ozloglašenom “Sen Kventinu” u Kaliforniji. To je najstariji zatvor u Americi, a otvoren je 1852. godine. U njemu se i dalje izvršavaju smrtne kazne, a podatak da u njemu postoji i gasna komora dovoljno govori na koji način su egzekucije nekada vršene.

Ipak, poslednje ubistvo na tako svirep način izvršeno je 1996. godine, što ne deluje daleko, ali imajte u vidu da je to bilo pre dve decenije. Danas se smrtne kazne sprovode na drugačiji način, ubrizgavanjem smrtonosne injekcije.

Ovaj zatvor je postao poznat i širom sveta zahvaljujući brojnim filmovima, knjigama, ali i po tome što su se u njemu održavali koncerti, prvenstverno čuvena svirka Džonija Keša koja je ušla u pop kulturu kao prva koja je za cilj imala da pruži pravo glasa osuđenicima.

U zatvoru se često dešavaju obračuni raznih kriminalnih grupacija, jer su oni i u zatvoru podeljeni u bande.

Sa druge strane globusa, u Rusiji su posetili čuveni “Crni delfin”, koji se nalazi u blizini granice sa Kazahstanom. To je jedan od najstarijih zatvora u Rusiji, a u njemu kaznu služi preko 700 najokorelijih robijaša, pedofila, silovatelja, terorista i serijskih ubica.

Ne treba posebno napominjati da su u “Crnom delfinu” zatvorenici pod strogom kontrolom. Ono što izdvaja taj zatvor od ostalih jeste način na koji policajci izvode zatvorenike iz ćelija. Naime, robijašima su ruke na leđima i oni su pognuti prilikom hoda, a razlog za to jeste što je u takvom položaju najmanja šansa da osuđenik pokuša da napadne čuvara.

(National Geographic/EPK)

Loading...

EPIZODA NE RADI?


Komentari

Komentara

ponovo rodjen, ponovo rodjen 20, ponovo rodjen 15, serije.online, ponovo rodjen nova tv, turske serije, epizoda sa provodm, epizode, serije, serije sa prevodom, serija sa preovodm online, najnovije vesti, dnevna doza lepog, komicni statusi, ispovesti, ispovesti dana, vesti, sokantno, vic dana, vicevi, vicevi dana, chat dana, chat,chat slike, gifovito, filmoviko, smesni gifovi, gif, gifovi, tuzni gifovi, sexi chat, seksi gifovi,poznati, bahar, taj zivot je moj, paramparca, slomljeni,crna ljubav, elif, elif turska serija, bh vjesnik, movtex,natabanu, nadlanu, navidiku, balkan, Zanimljivosti,Filmovi, Humor, Zabava, Sport, Muzika, Automobili, Zdravlje, Religija, vicevi, text, opis, video, serija s prevodom,necete verovati, seksi price, sex price, price za odrasle, ispovesti, sex ispocesti, humor vicevi, telegraf, ispovesti.com,