facebook
🔔 INFO
Glavna strana » Ponovo rođen » Ponovo rođen – Uvod u seriju
loading...

Ponovo rođen – Uvod u seriju

Nova TV donosi novu tursku uspješnicu jedinstvenog scenarija, kompleksnih likova i priču o osjećaju izgubljenosti. Može li netko bez prošlosti imati budućnost, tko me može upoznati sa samim sobom i tko sam ja neka su od pitanja s kojima će se glavni lik suočiti.

Priča počinje na proslavi osmog rođendana blizanaca Metea i Efea. Na proslavi su i njihova majka Lejla, otac Harun i njegova dva poslovna partnera, Mazhar i Jakup te Jakupova žena i kći Nisan. Jakup jedini zna za tajnu aferu između Lejle i Mazhara. Dok se Efe igra skrivača u vrtu, vidi majku kako se ljubi s Mazharom. Želi to otkriti tati, ali na proslavi nema za to priliku.

Tri poslovna partnera, Harun, Jakup i Mazhar, moraju donijeti odluku u vezi s tvrtkom koja bi mogla značiti veliku prekretnicu u njihovu poslovanju. Ponuđen im je vrlo unosan posao krijumčarenja oružja preko tvrtke, ali Harun se tomu jako protivi. Haruna hitno zovu iz ureda i on naglo odlazi ne primijetivši da mu se Efe skriva u autu. Ušuljao se u auto da bi rekao tati za mamin preljub. Efe pogreškom biva uvučen u zamku za njegova oca. Atentator Kadim, kojega je unajmio Jakupov korumpirani policijski zapovjednik da mu odrađuje prljavi posao, čeka da naiđe Harunov auto. Kad se napokon pojavi, ubojica ga presretne i odgura s ceste. Auto se strovali niz padinu i otac pogiba, ali Efe ispada iz vozila prije nego što padne u vodu. Kadim primijeti Efea i njegov mu poslodavac naredi da ubije i dječaka, ali on se ogluši o tu zapovijed i ostavlja Efeovu jaknu kao dokaz da je poginuo. Kadim potajno odvede dječaka Ismailu, alkoholičaru koji mu duguje novac od kockanja. Efe se ničega ne sjeća. Kadim obećava da će se vratiti po Efea, ali dotad se Ismail i njegova žena moraju brinuti za dječaka i odgajati ga kao vlastitog. Efe je Kadimu važan jer će mu poslužiti kao osiguranje ako mu se nešto dogodi. Efe se probudi i kažu mu da mu se obitelj utopila u moru i da mora ostati s Ismailom, njegovom ženom Fatmom i njihovom kćeri Nadide.

Efe odrasta u poštenog i dragog čovjeka koji voli svoju zamjensku majku Fatmu i sestru. Njegov najbolji prijatelj Burak radi s njim na obiteljskom ribarskom brodu i svaki se dan suočavaju s izazovima koje im donosi more kako bi zaradili za život. Efe živi skromno i, iako jako voli svoju obitelj, osjeća da mu nešto nedostaje. Ne može prestati misliti o tome otkud dolazi i traži li ga uopće itko… Ubrzo nakon nesreće njegova majka Lejla udaje se za svog ljubavnika Mazhara, poslovnog partnera njezina nekadašnjeg muža. Dvadeset godina poslije „Harmazja“ slovi kao velika tvrtka. Za razliku od svog skromnog brata Efea, Mete odrasta u hladnog, ambicioznog i sebičnog mladića. Preuzima očevo partnerstvo u tvrtki i oženi se s Jakupovom kćeri i zajedničkom prijateljicom iz djetinjstva, Nisan. Nemaju sretan brak i on se svodi na poslovni dogovor koji je pod kontrolom ostalih članova obitelji. Nisan silno želi imati djecu i daje sve od sebe da održi svoj brak te nije svjesna da je Mete vara s njezinom najboljom prijateljicom Sedom.

Kad sazna da je Kadim izašao, Jakup šalje svoga korumpiranog prijatelja policajca i njegove plaćenike da ga dokrajče jednom zasvagda. Kadim odlazi u Ismailovu kuću potražiti Efea. Namjera mu je iskoristiti ga da pronađe onoga koji je odgovoran za Harunovo ubojstvo, ne znajući da je riječ o Jakupu, i ucijeniti ga. Kadim otkriva Efeu sve o njegovoj prošlosti te da mu je otac ubijen prije 20 godina ne otkrivajući da je on taj koji je to učinio i pretvara se da je očev stari prijatelj. Efe je šokiran kad čuje da su mu majka i brat živi.

U svom pokušaju da ubiju Kadima, neprijatelji otkrivaju da je Efe živ. Kadim uvjeri Efea da se moraju udružiti kako bi saznali tko je naručio ubojstvo njegova oca i tko ih obojicu želi mrtve. To je sigurno netko tko je blizak obitelji! Kadim odvodi Efea njegovu bratu i otkriva glamurozan život blizanca, potpuno drukčiji od onoga na koji se sam naviknuo. Mete ostaje iznenađen kad se Efe iznenada pojavi iza njega u zahodu restorana. Susret je vrlo dirljiv i braća su presretna što su ponovno zajedno te imaju puno toga reći jedan drugomu. Dogovore se da će se naći na njihovu najdražem mjestu iz djetinjstva, u staroj tvornici koja je nekad pripadala njihovoj obitelji. Ondje Efeu Mete ispriča sve o obitelji, njihovoj majci i kako nikad nisu preboljeli njegovu smrt. Efe ispriča Meteu sve o Kadimu i kaže mu da će mu pomoći pronaći očevog ubojicu. Kaže mu da će uskoro doći i Efe odlazi u auto po svoj mobitel. Prije nego što ode, daje Meteu svoju jaknu da mu ne bude hladno.

Efe izvana čuje hitac i otrči u tvornicu gdje njegov brat blizanac biva ubijen jer su ih zamijenili. Kadim u zadnji čas zgrabi Efea i spriječi ga da ne otrči Meteu. Kad ubojica ode, Efe je shrvan Meteovom smrću. Ne može shvatiti kako sada kad se napokon susreo sa svojim bratom, on mu je oduzet. Kadim iskoristi priliku i osmisli plan. Kako bi osvetio očevu i bratovu smrt, Efe preuzima Meteov identitet. Jedino će tako moći otkriti istinu o prošlosti i imati budućnost. Efe pokuša izgraditi novi život pod bratovim imenom, ali to mu ne pada nimalo lako; život uspješnog poslovnog čovjeka čija je žena shrvana spoznajom jer je njezin muž vara s najboljom prijateljicom Sedom. Budući da je on bratova čista suprotnost, teško mu je što ga svi krive za stvari koje nije učinio. Uza sve to još se počinje neplanirano zaljubljivati u Meteovu udovicu, a Nisan postaje svjesna „nove“ strane svog muža, one tople i pune ljubavi. Baš kad se odnos među supružnicima počinje poboljšavati, sve se zakomplicira kad Seda sazna da čeka Meteovo dijete. Ta će vijest pokvariti Efeov trud da se pomiri s Nisan, ali pobačaj bi zauvijek izbrisao jedinu živuću uspomenu na njegova brata. Nakon nekog vremena Efe otkriva da je tvrtka u velikim problemima i da je umiješana u ilegalne radnje. Netko njemu blizak zla je osoba koja se krije iza kriminalnih radnji i ubojstava. Tko je još upleten? Ne može nikomu vjerovati, ni obitelji ni prijateljima. Efe je prisiljen donijeti tešku odluku koja će svima okrenuti život naglavačke, čak i onima koje voli najviše na svijetu…

Komentari

Komentara