USKORO NA BALKAN PORTALU: Domaća Serija S Tamarom u akciji od 30. Septembra

Pomoć porodici Đurović Dvanaestom TV pričom, storijom o pomoći porodici Đurović iz ...

   Pogledajte sve epizode ove serije

Pomoć porodici Đurović

Dvanaestom TV pričom, storijom o pomoći porodici Đurović iz Zubinog potoka, Tamara Grujić i njen tim završavaju ovu sezonu serijala „S Tamarom u akciji“. Novu TV sezonu obeležiće akcije posvećene porodicama koje žive na jugu Srbije.

Tamara Grujić

Tamara Grujić

Tamara Grujić, autorka serijala i producent: „Uprkos svim nedaćama sa kojima se i ova porodica sa severa Kosova svakodnevno nosi, svo petoro dece Đurovića i njihove roditelje karakterišu – osmesi… Njihov entuzijazam je, uprkos teškom životu, nepresušan i rekla bih, inspirativan za mnoge druge. Radosav i Verica, imaju petoro dece – Tamaru, Jelenu, Andriju, Sima i Miluna. Svi žive u zaseoku koji se zove Đurovići u opštini Zubin potok. Majka kuću drži na svojim plećima uz pomoć ćerki. Verica je iz Prokuplja „pobegla“ za Radosava u ranoj mladosti. Šnajderski zanat zamenila je materinstvom. Radosav obavlja fizičke poslove po naselju. Verica je završila kurs za gerontodomaćicu i time se bavila kad god je mogla od obaveza oko dece i kuće. Ćerke imaju želju da upišu fakultet i uz podršku porodice u tome će sigurno uspeti. Đurovići su specifični po tome što vole da čitaju, zajednički dele i tugu i radosti.“

Kuća u kojoj živi porodica, objekat sa prilaznim stepenicama je u izuzetno lošem stanju. Vlaga, dotrajao i disfunkcionalan nameštaj, plafoni prokišnjavaju, fasada je oronula… Dvorište ima potencijala za gajenje biljaka i uživanje, pa je Tamarina agilna ekipa i ovaj ambijent oplemenila, na opštu radost.

Tamara Grujić: „Đurovići su specifičan primer porodice koja je uspela da izgradi svoj mikrosvet i tako se, koliko – toliko zaštiti od spoljnih događaja i okolnosti koje su najčešće daleko od blagonaklonih za podizanje i vaspitavanje dece, normalan miran život. Uverili smo se i sami: kada se vrata doma Đurovića zatvore – sve brige ostaju napolju. Zato smo za kraj ovog serijala izabrali baš njih.“

Sve epizode humanitarne akcije i TV serijala „S Tamarom u akciji“ bile su posvećene porodicama koje žive na teritoriji opština Zvečan, Leposavić, Kosovska Mitrovica i Zubin potok. Selekcija porodica realizovana je u saradnji sa socijalnim službama pri opštinama sa severa Kosova, sa Crvenim krstom i sektorom za socijalna pitanja Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije. Svaka TV epizoda bila je upotpunjena i segmentima koji su nas podsetili na istorijske vrednosti i prirodne lepote Kosova i Metohije, na uslove i način života mladih i naravno – na sve nedaće sa kojima se suočavaju.

O narednom serijalu „S Tamarom u akciji“

Idući serijal biće posvećen pomoći porodicama koje žive u opštinama na jugu Srbije a pred gledaoce RTS-a stiže početkom jesenje TV sezone.

Tamara Grujić: „Idemo zajedno u nove akcije! Ovim putem vas sve pozivamo da zajedno sa nama učestvujete u odabiru porodica kojima će pomoći ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ u novom serijalu. Molimo sve vas koji poznajete ili imate podatke o socijalno urgoženim porodicama koje žive na području Nišavskog, Jablaničkog, Pčinjskog i Topličkog okruga, pišite nam na imejl adrese navedene na sajtu serijala (www.stamaromuakciji.rs). Prijavljivanja traju do 1. jula 2016. Zahvaljujemo svima u Srbiji, regionu i dijaspori na dosadašnjoj podršci i poverenju. Trudićemo se da i ubuduće ispunimo očekivanja i da, koliko god bude u našoj moći – u vedrije boje „obojimo“ živote još mnogih porodica. Srdačan pozdrav od ekipe emisije „S Tamarom u akciji“!“

Zaštitno lice emisije je Tamara Grujić, sada i u ulozi producenta. Kroz dvanaest TV epizoda, ona i njen tim pomoćiće našim sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije da imaju bolje uslove za život.

„Prve epizode posvećene su porodicama koje žive na teritoriji opština Zvečan, Leposavić, Kosovska Mitrovica i Zubin potok. Iako se koncept oslanja na format serijala koji sam ranije radila, potrudili smo se da ovoga puta učinimo još više i bolje za one kojima pomažemo. Svaka epizoda upotpunjena je i segmentima koji će nas sve podsetiti na istorijske vrednosti i prirodne lepote ovog dela Srbije, na uslove i način života mladih i naravno – na sve nedaće sa kojima se suočavaju.“, poverava Tamara Grujić, autorka i producent emisije „S Tamarom u akciji“.

Selekcija porodica realizovana je odgovorno i temeljno, u saradnji sa socijalnim službama pri opštinama sa severa Kosova, sa Crvenim krstom i sektorom za socijalna pitanja Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Tamara Grujić

Tamara Grujić

Tamara Grujić: „Zahvaljujući izuzetnim saradnicima koje sam odabrala i kompanijama koje su velikodušno sponzorisale ovaj, pre svega humanitarni projekat, bili smo u mogućnosti da prihvatimo i neverovatne građevinske uslove. Imamo i sreće – vreme ide na ruku našim građevinarima, izbegli smo snegove i veliku hladnoću (za sada). Uspeli smo i u nameri da uključimo što više lokalnih firmi u ovaj naš poduhvat – od izvođača radova, majstora, do angažovanja raznih institucija i organizacija sa severa Kosova i Metohije.“

Sa snimanja emisije S Tamarom u akciji

Sa snimanja emisije S Tamarom u akciji

Emisiju „S Tamarom u akciji“ realizuje „Triangl produkcija“, koju je autorka osnovala sa svojim suprugom. Pored iskusnih stručnjaka i profesionalaca iz oblasti arhitekture i građevinarstva, ekipu saradnika su umećem i talentima upotpunili Slavimir Stojanović, renomirani grafički dizajner i Rambo Amadeus, avangardni muzički umetnik.

Verujući iskreno i duboko u ono što je naumila kao i u sve partnere i saradnike, Tamara Grujić poručuje:

„Od 11. marta, petkom u 21 sat na Prvom programu RTS-a, gledajte emisiju „S Tamarom u akciji“. Obećavamo vam TV serijal sa pregršt nezaboravnih, životnih priča koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim!“

„S Tamarom u akciji“ nova emisija Prvog programa RTS-a, od 11. marta, petkom u 21

Pogledajte i...