facebook

5 mudrosti koje su TOTALNE GLUPOSTI: Ako se u ovome pronađete, menjajte se!

 • Stavke sa zvezdicom (*) je obavezno popuniti. Izveštaji se pregledaju u roku od nekoliko sati. Proverite stranicu sutra.

  5 mudrosti koje su TOTALNE GLUPOSTI: Ako se u ovome pronađete, menjajte se!

  Svi smo hiljadu puta čuli ove rečenice, a neki od nas ih čak i izgovorili. Međutim, nije sve što zvuči mudro, zaista i istina. Mnoge od tih motivacionih poruka su u stvari samo to – poruke koje služe za utehu i veličanje Ega.

  Ono što ove “mudrosti” čini posebno opasnim je izvesna doza istine koju u sebi nose, ali koja se uvek shvata pogrešno:

  Greške su dokaz da se trudiš

  Još jedna verzija one stare “Ko radi, taj i greši”. Najčešće se hvatamo ovoga da opravdamo sopstveni neuspeh. Iako u tim rečima ima neke istina, ona obično nije tamo gde je najčešće tražimo. Istina je da, ukoliko često doživljavaš neuspehe, nešto sigurno radiš pogrešno i sav trud neće ispraviti to, ako ne promeniš pristup i put.

  Ko ima volje, nađe način. Ko nema volje, nađe izgovor.

  Imati volje nije samo po sebi dovoljno za uspeh. Potrebno je imati znanja i umeća, potrefiti pravi trenutak i situaciju. Istina je da ljudi koji imaju volje za nečim mnogo puta ne nađu odgovarajući način. Takođe je istina da iza izgovora ne stoji uvek manjak volje, nego manjak znanja i umeća ili jednostavna kalkulacija koja ne deluje povoljno, ili neki psihički problem.

  Kada je reč o ljubavi, ova “mudrost” postaje posebno besmislena, s obzirom da tu stvari uopšte ne zavise samo od volje ili izgovora jedne osobe.

  devojka

  …nastavak na besno pile

  Komentari

  Komentara

  Pogledajte i... Više od ovog autora

  Komentari su isključeni. Prikazuju se trackbacks povratni pingovi.