OVAN (21. 3. – 20. 4)

Posao – Imate mnogo poslovnih ideja, ali Merkur koji pravi kvadrat sa vašim znakom spračava njihovu realizaciju. Posebno oprezni trebalo bi da budete sredinom perioda, jer Mars menja znak i ulazi u Ribe, pa se možete povesti za nerealnim poslom.

Ljubav – Aspekti Venere, vladara polja partnerstva nisu mnogo obećavajući kada je reč o emotivnom partnerstvu. Odvajanje Marsa od Venere vodi ka nestabilnosti veze i opadanju partnerovog interesovanja.

Zdravlje – Ukoliko budete zlostavljali organizam hranom obogaćenom belim otrovima, imaćete zdravstvenih problema. Žlezde sa unutrašnjim lučenjem zahtevaju umerenost.

BIK (21. 4. – 21. 5)

Posao – Prisustvo Venere, vladara znaka u Vodoliji utiče na vas da radite što više. Tokom ovog perioda Venera je u dobrom aspektu sa Jupiterom i Saturnom, pa se potrudite da ga maksimalno iskoristite za nove poslove.

Ljubav – Odvajanje Marsa, vladara polja partnerstva od Venere, vladara vašeg znaka ukazuje da se sve više „hladite“ prema partneru i da okolina bitno utiče na vaše odluke, što nije dobro. Nalazite se u pomalo konfliktnoj situaciji, ali baš takvo stanje može vezu da učini zanimljivijom.

Zdravlje – Mogući su problemi sa bubrezima. Obratite pažnju na bakterijske infekcije. Više se utopljavajte.

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)

Posao – Dogovori, ugovori i poslovi koji kasne slika je Merkura u Jarcu, što ukazuje na mogućnost da sve pobrkate i odložite za bolje dane. Pokušajte da se koncentrišete na nekoliko poslovnih obaveza i nemojte se rasplinjavati.

Ljubav – Jupiter, planeta koja označava sve vaše emotivne partnere i Venera, simbol ljubavi, nalaze se u aspektu trigona. Položaj planeta povoljno će uticati na postojeće veze i doprineće njihovoj stabilizaciji. S druge strane, ovakav planetarni aspekt nepovoljan je za one koji su neodlučni.

Zdravlje – Izbegavajte nagle pokrete, jer su moguće povrede glave. Problemi sa sinusima i povremene glavobolje.

RAK (22. 6. – 22. 7)

Posao – Neposredno pre retrogradnog kretanja, Merkur u sedmom polju ukazuje na greške, probleme na radnom mestu i prilikom poslovnih dogovora. Period nije povoljan za sklapanje dugoročnijih poslovnih aranžmana. Pazite da nešto nesmotreno izjavite pred kolegama, jer se može lako zloupotrebiti.

Ljubav – Retrogradnost vladara znaka u polju emocija ne nagoveštava poboljšanje u odnosima sa partnerom, niti kvalitetniju vezu. Najbolje je da ništa ne menjate i da ne insistirate na detaljima koji nisu toliko bitni, a mogu da naprave velike probleme sa voljenom osobom.

Zdravlje – Manje tegobe sa žlezdama i hormonima.

LAV (23. 7. – 22. 8)

Posao – Prolazak Meseca kroz vaš znak početkom perioda učiniće da budete osetljiviji nego obično na sve spoljne uticaje. Ali, ne zaboravite da burne reakcije ne rešavaju problem, već samo škode i loše utiču na odnose sa kolegama. Jupiter i Saturn aspektuju znak Lava povoljno, ali pozicija Merkura ukazuje na oprez sa dokumentima.

Ljubav – Venera u sedmom polju privlači razne događaje u vaš ljubavni život. Vodite računa o realnosti stvari koje su najavljene da ne bi bilo suprotno od onoga što želite.

Zdravlje – Krajem perioda mogući su problemi sa sluhom, želucem i blaga mučnina. Ne uznemiravajte se zbog ovoga, brzo će proći.

DEVICA (23. 8. – 22. 9)

Posao – Merkur, vladar znaka kreće u retrogradni hod i vraća vas na sve ono što ste radili poslednjih nekoliko meseci – da popravite ili dovršite neke poslove.

Ljubav – Mesec prolazi kroz vaš znak u prvoj polovini perioda i čini da budete osetljivi i željni nečijeg društva. Vodite računa da potrebu za usamljenošću ne projektujete na ljubav, jer na taj način bežite od realnosti u svet iluzija i samo ćete izgubiti vreme.

Zdravlje – Zbog nepažnje i brzopletih pokreta postoji mogućnost povređivanja. Pokušajte da usporite tempo, jer stalno negde jurite.

VAGA (23. 9. – 22. 10)

Posao – Ukoliko želite da iskoristite povoljan aspekt Venere, vladajuće planete sa Jupiterom i Saturnom, zaobiđite sve koji vas usporavaju u poslu. Oslobođena pritiska odnosa sa Marsom, Venera ukazuje na potrebu da se neke stvari oko posla revidiraju, a druge utvrde.

Ljubav – Odlazak Marsa od Venere, za vas je povoljan znak stabilizacije emocija i povratka u realnost. U ovom periodu trebalo bi više da se angažujete na unapređenju veze, međusobnom razumevanju i da upoznate navike i potrebe partnera. Nesuglasice je najbolje postepeno rešavati, a ne „lomiti preko kolena“.

Zdravlje – Više se utopljavajte, u suprotnom ćete se prehladiti.

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao – Gomila raznih otežavajućih prepreka sputavaće vas u realizaciji poslovnih planova. Retrogradnost Merkura koja se odvija u vašem trećem polju, koje predstavlja svakodnevicu i okruženje, nagoveštava brojne nesuglasice, nesporazume u komunikaciji i konflikte sa saradnicima.

Ljubav – Venera, koja upravlja vašim poljem partnerstva, ukazuje da u ovom periodu nećete dominirati u odnosu na voljenu osobu, nego ćete se rukovoditi zajedničkim planovima i željama. Ali, nemojte se prepuštati do kraja, jer položaj planeta ukazuje da će brzo doći do smene u vođstvu i preuzimanja odgovornosti.

Zdravlje – Zadržavanje tečnosti u organizmu stvara osećaj težine.

STRELAC (23. 11. – 21. 12)

Posao – Odvajanje Sunca od Saturna ukazuje na to da je većina problema vezanih za vaš poslovni status rešena i da je došao trenutak da povučete poteze koji će vam omogućiti napredovanje u poslu. Ipak, nemojte se nervirati što će taj napredak ići veoma sporo, zbog prisustva Saturna u vašem znaku.

Ljubav – Neko iz prošlosti se meša u vaš emotivni život, i to vrlo neočekivano i uporno. Najbolje je da prolongirate sve što se događa kako bi se stvari razjasnile same od sebe, jer svakim forsiranjem samo dodatno komplikujete situaciju.

Zdravlje – Psihička ravnoteža je blago uzdrmana, pa je poželjno da izbegavate sve što loše utiče na vaše raspoloženje.

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao – Merkur, koji se nalazi u vašem prvom polju, menja pravac kretanja i vraća vas na neke događaje koji su ostali zaglavljeni i bez rešenja. Pazite kako ćete ih sada rešavati i ispraviti greške da se ne biste opet zapetljali i samo prolongirali događanja do novog perioda retrogradnog Merkura.

Ljubav – Zatvorenost i pogled unazad nikome nisu donele napredak, pa neće ni vama. Trenutni događaji su veoma turbulentni, ali umesto da zavlačite glavu u pesak trebalo bi da im idete u susret i pokušate da ih rešite.

Zdravlje – Prepolovite cigarete, alkohol i kafu i odmah ćete se bolje osećati.

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao – Osim što daje određenu dinamiku događajima, Venera u prvom polju može da uljuljka stvari, da se prepusti dešavanjima i da se tako izgubi cilj. Ili, mnogo poslovnih prilika, ali nijedna realna. S druge strane, ulazak Marsa u polje novca zahteva oprez i ažurnost u svim novčanim transakcijama.

Ljubav – Veza sa partnerom nije mnogo stabilna, a period nije povoljan da bilo šta preduzimate po tom pitanju. Nalazite se u nezavidnoj situaciji, jer su vam ruke vezana, a dinamika događaja je nepredvidiva.

Zdravlje – Problemi sa srcem i pulsom posledica su nerviranja zbog sitnica.

RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao – Poslovna situacija se najkraće može opisati kao niz suprotstavljenih događaja i kombinacija. Desetim poljem dominira problematična konjunkcija Sunca i Saturna koja nagoveštava pritisak i teškoće na poslu do sredine perioda. Povoljno postavljen Jupiter u polju koje označava prihode od drugih ukazuje na iznenadni priliv novca.

Ljubav – Vladar polja partnerstva u retrogradnom hodu nagoveštava povratak neke osobe iz prošlosti, dok Venera u dvanaestom polju ukazuje na mogućnost tajne veze.

Zdravlje – Problemi sa jetrom, bolovi u kukovima i reuma kod starijih pripadnika znaka.