Mlioni ljudi jedu OVO za ručak a najveći je uzrok dijabetesa, bolesti srca i moždanog udara!

Nezdrava ishrana vam može prouzrokovati razne probleme. Ne vrijedi vam da pijete određen...

   Pogledajte sve epizode ove serije

Nezdrava ishrana vam može prouzrokovati razne probleme. Ne vrijedi vam da pijete određene lijekove,ako se uz to zdravo ne hranite. Zato vodite računa o svome zdravlju i jedite zdravu hranu.

opasnost-f

Veliki unos soli i masti dovodi do začepljenja krvnih sudova,a time i do srčanog i moždanog udara. Pijte vodu i zdrave prirodne sokove.

Nemojte konzumirati razne obojene, neprirodne, gazirane napitke koji su puni štetnih materija. Npr. mnogi piju Coca-Colu,a nisu ni svjesni da je prepuna šećera i štetnih dodataka.

Osim toga, postoje informacije da ovo popularno piće sadrži i male količine kokaina kako bi vam izazvalo ovisnost. Zapitajte se da li vam je bitnije da se trujete štetnim namirnicama ili da budete zdraviji, a time i ljepši, energičniji.

Sigurno većina nas često jede tjesteninu. Ta tjestenina koju kupujemo (makarone, rezanci) je veoma praktična, ali ne i zdrava.

Njima se dodaju razni aditivi i vještačke boje. Osim toga i palmino ulje koje je kancerogeno, velike količine soli i šećera. Stoga je bolje da ako volite tjeteninu da je sami pravite,a ne da koristite ove kupovne.

Pretjerano konzumiranje ovih namirnica može dovesti do zdravstvenih problema. Problema sa kilažom, masnoćom u krvi, a time i do srčanih tegoba.

Izvor: megagiga.info

Pogledajte i...