Zvijezda vodilja – Epizoda 1

Nova serija FOX TV-a koja s emitiranjem kreće u četvrtak 02.03.2017. u 20h po turskom vr...

   Pogledajte sve epizode ove serije




Nova serija FOX TV-a koja s emitiranjem kreće u četvrtak 02.03.2017. u 20h po turskom vremenu (18h po našem). Producentska tvrtka je MOST koja je publiku osvojila prvenstveno divijema serijama, Merhamet (Milost) i Sila u prošlosti, te novijim Hayat Şarkısı (Pjesma života) i Hatırla Gönül (Sjeti se srce). Redateljica je iskusna Gül Oğuz koja je režirala većinu gore spomenutih projekata. Navodno će nakon prve tri epizode palicu predati u ruke drugom redatelju kako bi se posvetila producentskom dijelu posla (suvlasnica je MOST-a). Scenarij potpisuje Gülizar Irmak koja je prvenstveno poznata kao glumica (OBGZK, AiM), a serija Bana Artık Hicran De joj bilo scenaristički prvijenac. Çoban Yıldızı je moćna ljubavna priča koja započinje u bajkovitoj Kapadokoji i proteže se sve do Istanbula.

Naziv Çoban Yıldızı se može prevesti na nekoliko načina, ali mislim da je Zvijezda vodilja dobro pogođen jer odgovara bukvalnom prijevodu i radnji serije. U antičko doba se pod imenom Shepherd’s Star (zvijezda pastira; Çoban Yıldızı) zapravo krio planet Venera. Naziv je nastao jer je to najsjajnije nebesko tijelo nakon Sunca i Mjeseca, prva „zvijezda“ vidljiva noću i posljednja koja nestaje u jutarnjim satima. Kasnije je planet dobio ime prema Veneri, rimskoj božici ljepote. U našim krajevima se koriste nazivi Večernja zvijezda ili Jutarnja zvijezda, odnosno zvijezda Danica. Danica je znači planet Venera, vidljiv prije izlaska (Danica, Jutarnja zvijezda) ili poslije zalaska (Večernjica), jer je bliže Suncu od Zemlje.

Sve započinje s provodadžisanjem ljepotice Zühre Filiz (Selin Şekerci) rođene i odrasle u Kapadokiji, za bogatog i utjecajnog Fikreta Karakaya (Menderes Samancılar). Nevina i jogunasta Zühre uspije pobjeći u noći svadbe spremna umrijeti za slobodu. Poznat po svojim principima, integritetu i hrabrosti, klesar Seyit Zahir (Şükrü Özyıldız) razumije uzrok njezine bezizlazne situacije. Uvijek će joj biti podrška i nikad ju neće napustiti. Ta privrženost će s vremenom prerasti u veliku ljubav. Seyit spreman da se zbog Zühre odrekne svoje obitelji, doma i zemlje u kojoj je rođen. Fikretov sin Zekkar Karakaya (Selim Bayraktar) živi u Istanbulu, vlasnik je noćnog kluba koji vodi skupa sa sinom Alijem (Taygun Sungar). Na prvi pogled se zaljubljuje u Zühre, neznajući da ju je njegov otac u Istanbul doveo radi sklapanja braka. Zekkar je pohlepan i nemilosrdan, naviknut da dobije sve što želi, te unatoč upozorenjima svoje supruge Sırme (Aysun Metiner) ne odustaje od Zühre. Zekkar je spreman okrenuti Seyitov život naglavačke i njegovu obitelj strpati u zatvoru kako bi dobio Zühre. Seyit i Zühre će biti prisiljeni proživjeti svaki trenutak osjećajući dah nemilosrdnog Zekkara. Seyit and Zühre ulaze u borbu kako bi uklonili sve prepreke njihovoj ljubavi.

Zvijezda vodilja – 1. najava
Zvijezda vodilja – 2. najava
Zvijezda vodilja – 3. najava

Pogledajte i...