PRAVILO 2 MINUTA menja život iz korena: “Ovo mi je donelo RED i NAPREDAK u život!”

Koliko često se nerviramo jer smo nešto zaboravili ili zato što nismo završili nešto ...

   Pogledajte sve epizode ove serije
Koliko često se nerviramo jer smo nešto zaboravili ili zato što nismo završili nešto za šta nam je trebalo veoma malo vremena, a posledice su dugotrajne ili velike? Jedan od autora popularne stranice Quora podelio je sa čitaocima svoje pravilo od dva minuta koje mu je donelo red u životu. Evo šta je on napisao:

Ukoliko vam za nešto treba manje od dva minuta, učinite to istog časa! Ne dajte sebi prostora za donošenje odluka i snebivanje.

Naš mozak je veoma loš u donošenju odluka jer odluke podrazumevaju promene. Naši instinkti rade tako da izbegavanje promena. Pravilo dva minuta je izvanredno jer sklanja odluke sa puta i inicira početak nečega što biste odugovlačili u beskonačnost.

Kako je njemu pomoglo ovo pravilo:

  1. Nema više zaostale kamare sudova. Jer pranje sudova za sobom uzima manje od dva minuta.
  2. Soba je uredna. Kada dođete sa posla treba vam pola minuta da se presvučete i odložite odeću u orman. Ova sitnica napraviće neverovatnu promenu u izgledu vašeg staništa.
  3. Odgovaranje na mejlove treba da se reši na podjednako jednostavan način. Koliko puta ste se našli u situaciji da izgubite previše vremena na odgovaranje na neke mejlove? Odgovorite odmah na sve nekritične mejlove, što jezgrovitije. Olakšaćete sebi život i inboks.
  4. Nestaje haos u glavi. Zaboravite paniku. Stigli su računi za ovaj mesec? Platite ih odmah, koristite elektronsko plaćanje. Izbegnite isključivanje telefona i penale. Uradite rezervaciju za restoran – odmah.

Život je mnogo jednostavniji kada nemate dugačku listu obaveza i sitnica. Kada ne kasnite stalno i ne stvarate sebi paniku i stres zbog obaveza za koje vam treba manje od dva minuta.

(BizLife.rs)

Pogledajte i...