RUS GOLIM RUKAMA SAVLADAO VUKA, a sada ga čuva u dvorištu svoje kuće! (VIDEO)

Aslan Šaulahov iz ruskog sela Dalakovo golim rukama je uspjeo da savlada vuka kako bi za�...

   Pogledajte sve epizode ove serije
Aslan Šaulahov iz ruskog sela Dalakovo golim rukama je uspjeo da savlada vuka kako bi zaštitio svoju djecu.

Gladni bijeli vuk se spustio u selo poslije duge zime i stigao do dvorišta gdje su se igrala Aslanova djeca. On je istrčao iz kuće, uspjeo da skloni djecu i suočio se sa izgladnjelom zvijeri.

– Vuk je stajao na metar od mene, lice u lice. Gledali smo se u oči i pomislio sam da bi bilo dobro da vičem. Napao me je, ujedao me za ruke, ali sam uspjeo da ga uhvatim za glavu, počnem da je okrećem i tako je zarobim i spriječim ga da me dalje ujeda. Pošto su čuli moje povike, komšije su pritrčale u pomoć i uspjeli smo da mu zavežemo njušku i šape – priča Šauhalov, koji sada vuka drži u zarobljeništvu.

Ljudi iz susjedstva tvrde da su primjetili vuka i ranije i da su pomišljali da bi mogao da napadne njihove životinje, ali da im nije palo na pamet da su u opasnosti i djeca. Vuk je bio mlad i izgladnjeo, a inače, prava je rijetkost da vukovi stignu do sela, kako prenosi Blic.

– Ovako nešto nikada se nije desilo. Naša djeca se slobodno igraju na ulici, javnu rasvetu nemamo, ne smijem ni da pomislim šta je sve moglo da se dogodi – kaže predsjednik sela Daud Akijev.

vuk2

Ljekari su Aslanu Šauhalovu sanirali rane, a veterinari su mu preporučili da zadrži vuka dvadesetak dana, kako bi vidio da životinja ne pati od bjesnila ili neke druge bolesti kojom je mogao da ga zarazi.

– Kada to prođe, pustiću ga u prirodu, negdje daleko od ljudi. Do tada ga hranim i pojim. On dobro jede i pije, jedino što puno zavija noću, vjerovatno doziva svoj čopor – kaže Šauhalov.

Pogledajte video:

Pogledajte i...