Balkan Portal
Broj 1 Za Serije!

Uslovi korišćenja i politika privatnosti

Sledeći tekst pažljivo pročitajte pre korišćenja nekog dela sajta, podrazumevano je da ste upoznati i da se slažete sa uslovima korišćenja kada posetite bilo koji deo sajta.

Sajt www.balkanportal.net se obavezuje da istakne uslove korišćenja, što i radi postavljajući link ka istim na vrhu ili dnu svake stranice.

Korisnici su obavezuju da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem BalkanPortal.Net portala, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti.

Nećemo prikupljati vaše lične podatke prilikom posete našem portalu osim u slučaju kada lično obezbedite te podatke. Informacije koje se skupljaju se i automatski čuvaju.

Ukoliko tokom posete sajtu posetilac ne radi ništa osim kretanja kroz stranice i preuzimanja informacija, automatski ćemo prikupiti određene informacije. Ove informacije vas ne identifikuju lično.

USLOVI KORIŠĆENJA

  • Nijedan deo sajta balkanportal.net ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih. balkanportal.net pruža svoje servise korisnicima u dobroj nameri.
  • Sve servise sajta balkanportal.net koristite na vlastitu odgovornost i balkanportal.net se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.
  • Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste servise sajta balkanportal.net, ukoliko ne krše uslove korišćenja.
  • BalkanPortal.Net funkcioniše po svim principima zakona Digital Millennium Copyright Act (DMCA) – Član 17 U.S.C 512, iako je to američki zakon, a BalkanPortal.Net ne posluje na toj teritoriji i primarno nije napravljen da bi pružao usluge korisnicima na toj teritoriji.

AUTORSKA PRAVA / DMCA / UKLANJANJE SADRŽAJA

Na sajtu BalkanPortal.net mogu se naći indeksirani linkovi koji vode ka eksternim lokacijama, primarno, radi boljeg korisničkog iskustva. Balkan portal na svojim serverima nema nikakve fajlove niti podatke koje krše autorska prava.

Svesni smo da je ponekad nezgodna konsekvenca razmene materijala-upotreba i deljenja copyright, odnosno razmena materijala koji podležu autorskim pravima.

Ukoliko se na BalkanPortalu nalazi link ka lokaciji materijalo zaštićenom autorskim pravima, molimo vas da nam pismeno na dole priloženi email obavestite i dostavite sledeće informacije:

Naznaka (subject): Copyright Infringement – Balkan Portal

Sadržaj poruke: 

– Ime i Prezime i dokaz da ste vlasnik autorskog prava ili ovlasćeni od strane vlasnika da ga zastupate
– Kontakt podaci (e-mail; broj telefona…)
– Tačan link ka stranici na našem sajtu gde se nalazi primer sadržaja koji je neovlašćeno korišćen

Ukoliko utvrdimo da je prijava opravdana, po hitnom postupku ćemo ukloniti sadržaj i zabraniti pristup delu sajtu na kome se nalazio.

MOLIMO VAS DA COPYRIGHT PRITUŽBE I SPOROVE U VEZI AUTORSKIH PRAVA NE PROSLEĐUJETE HOSTING KOMPANIJI, CLOUDFLARE-U, ODELJENJU ZA SUZBIJANJE VTK (POLICIJI), NITI BILO KOME OSIM NA DOLE PRILOŽENI EMAIL. 

TAKVA PRAKSA JE U GOTOVO SVAKOM SLUČAJU USPORILA UKLANJANJE EVENTULANO ZAŠTIĆENOG MATERIJALA I IZAZVALA  DODATNE MATERIJALNE TROŠKOVE SA VAŠE I NAŠE STRANE. U ZEMLJAMA BALKANA GODIŠNJE JAKO MALI BROJ SLUČAJEVA DOĐE DO SUDA I DOKAZIVANJE KRŠENJA AUTORSKIH PRAVA JE JAKO TEŠKO, KADA MI NA NAŠIM SERVERIMA NEMAMO NEDOZVOLJENI MATERIJAL I NE VRŠIMO DELJENJE I UMNOŽAVANJE AUTORSKOG DELA. LICA KOJA UČINE SADRŽAJ DOSTUPNIM SE ČESTO SAKRIVAJU IZA LAŽNIH IP ADRESA, A MI NISMO POVEZANI SA NJIMA I NE MOŽEMO POMOĆI POLICIJI U TAKOM SLUČAJU.

Sadržaji do kojih se dolazi putem linkova i nalaze se na drugim sajtovima su VAN JURISDIKCIJE portala balkanportal.net bez obzira što su u pitanju autorski prikazi ili navodi vlasnika sadržaja.

Ukoliko odlučite da sudski zatražite rešavanje spora na vaš zahtev, odgovor ćete dobiti u roku od 8 dana od strane advokatske kancelarije Ane S. Kovačević i Miloša K. Boričića. Na nepotpune formulare u ime portala balkanportal.net advokatska kancelarija zadržava pravo da ne odgovori.

Poslednja izmena: 31. 10. 2018.,