facebook
Balkan Portal
Broj 1 Za Serije!

Uslovi korišćenja

Sledeći tekst pažljivo pročitajte pre korišćenja nekog dela websajta

Podrazumeva se da se slažete sa svim navedenim uslovima korišćena kada posetite sajt.
Sajt www.balkanportal.net se obavezuje da istakne uslove korišćenja, što i radi postavljajući link ka istim na vrhu ili dnu svake stranice.

USLOVI KORIŠĆENJA

 • Nijedan deo sajta balkanportal.net ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih. balkanportal.net pruža svoje servise korisnicima u dobroj nameri.
 • Sve servise sajta balkanportal.net koristite na vlastitu odgovornost i balkanportal.net se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.
 • Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste servise sajta balkanportal.net, ukoliko ne krše uslove korišćenja.
 • Sve što pročitate na sajt www.balkanportal.net potrebno je uzeti sa rezervom.
 • Na žalbe koje primamo u veza sa Američkim Milenijumskim Zakonom o zaštiti digitalnih autorskih prava (DMCA) – ne odgovaramo, jer su na teritoriji Republike Srbije važeći samo zakoni Republike Srbije. Naši serveri se nalaze na teritorijama gde se ne primenjuje isti zakon.
Loading...
[1.0] Ukoliko smatrate da je balkanportal.net povredio Vaša autorska prava linkovanjem i objavljivanjem apstrakta Vašeg sadržaja, molimo Vas da nas kontaktirate na mejl: administrator@balkanportal.net i sadržaj će biti uklonjen u roku od 6 sati.
Slike u člancima preuzetim sa drugih sajtova čije je poreklo deklarisano u samom tekstu pod stavkom ‘‘izvor’’ se drže na prostoru servera (hostingu) istih sajtova. Ukoliko ste vlasnik slike koja je postavljenja na naš sajt bez Vaše dozvole, a Vaša dozvola je potrebna za prethodno, sliku možete ukloniti sa Vašeg web prostora i tako je obrisati sa našeg sajta. Ukoliko je slučaj da je na našem sajtu postavljena izdvojena slika koja je zadržana na našim serverima tj. web prostoru vratite se na stavku [1.0].

Politika privatnosti

balkanportal.net neće na svojim stranicama objavljivati e-mail adrese svojih korisnika. balkanportal.net neće ustupati email adrese korisnika trećim licima ni pod kojim uslovima.
balkanportal.net zadržava pravo da bez najave promeni ili modifikuje uslove korišćenja.
Direktan kontakt sa moderatorom, administratorom ili direkcijom sajta možete ostvariti slanjem e-poruke na e-adresu administrator@balkanportal.net

Televizija Uživo

Balkanportal.net ne nudi servis gledanja televizije uživo.

 • Na svako prijavljivanje sadržaja trećim agencijama (SAPA – serbiancopyright.com, KVZ ltd.,…) očekujte da budete tuženi.

DMCA Politika

 • balkanportal.net radi u saglasnosti sa članom 17 U.S.C 512 Američkog zakona pod nazivom Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Nikakvi fajlovi ili podaci se ne nalaze na našim serverima. Ukoliko se Vaš sadržaj zaštićen autorskim pravima ili URL link ka vašem sadržaju nalazi na sajtu balkanportal.net i želite ovaj sadržaj da bude uklonjen, morate nas kontaktirati na adresu: administrator@balkanportal.net. Svesni ste da ste odgovorni za odštetu (troskovi suđenja, advokata i drugo) ukoliko date lažnu informaciju o našem sajtu o prekršaju vaših autorskih prava.

Informacije koje moraju biti dostupne u vašem žalbenom pismu su sledeće:

 1. Dokazi da osoba koja kontaktira sajt balkanportal.net je ovlašćena da zastupa prava u ime vlasnika čija su autorska prava navodno prekršena.
 2. Nekoliko vrsta kontakt detalja da možemo da stupimo u kontakt sa vama. Mora se priložiti validna email adresa.
 3. Morate priložiti dovoljno informacija i detalja o autorskom delu o kome je reč i dostaviti sve direktne URL linkove na koje se mogu naći ti fajlovi, koristeći pretragu i indeks sajta balkanportal.net (originalni naziv pod kojim je delo zaštićeno u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije).
 4. Morate priložiti izjavu da informacije koje su priložene u žalbenom pismu su tačne, i da imate dozvolu da zastupate vlasnika čija su ekskluzivna autorska prava navodno prekršena.

Lažno predstavljanje podleže krivičnom delu krivokletstva.

Sadržaji do kojih se dolazi putem linkova i nalaze se na drugim sajtovima su VAN JURISDIKCIJE portala balkanportal.net bez obzira što su u pitanju autorski prikazi ili navodi vlasnika sadržaja.

Za svaki spor koji nastane povodom korišćenja ovog sajta ili tumačenja odredbi Uslova korišćenja primenjivaće se zakoni Republike Srbije i biće nadležni odgovarajući sudovi na teritoriji Republike Srbije.

Za sve vaše zahteve, prijave i prigovore vezano za povredu ili kršenja autorskih prava, odgovor ćete dobiti u roku od 8 dana od strane advokatske kancelarije Biljane R. Pejić i Dušana Lj. Milašinovića ukoliko su vaši zahtevi potpuni. Na nepotpune formulare u ime portala balkanportal.net advokatska kancelarija zadržava pravo da ne odgovori.

Naša hosting kompanija zadržava pravo da ne isključi web prostor ili domen u slučaju podnošenja prijave vezane za kršenje DMCA prava, isto se odnosi i na krivične prijave poslate sudu dok se ne dokaže da je bilo prekršaja. 

Poslednja izmena: 9. 2. 2017.

Loading...