Institut – Epizoda 1

Pod okriljem noći, devojke Instituta prepričavaju strašne priče. Varja kaže da u star...

   Pogledajte sve epizode ove serije

Pod okriljem noći, devojke Instituta prepričavaju strašne priče. Varja kaže da u staroj kući živi duh i da, prema legendi, noću kada pogledaš u ogledalo možeš videti lice budućeg muža. Sofija odlučuje da uđe u kuću da bi dokazala da duhovi ne postoje. Ali kada pogleda u ogledalo spaziće odraz zgodnog muškarca…

U pratnji grofa Voroncova u Institut stiže mlada Turkinja koja treba da postane nova učenica. Devojke je ne prihvataju jer počinje da remeti njihov komoditet, a osim toga ima I sasvim drugačije navike.
Prijatelju grofa Voroncova, princu Andreju umire očuh. Andrej, koji je kockar i ženskaroš, jedva čeka čitanje testamenta kako bi se dokopao novca i platio dugove. Ali očekuje ga veliko iznenađenje.

 

Sajt balkanportal.rs ekskluzivno predstavlja popularnu seriju „Institut“ koja će vas odvesti u vreme carske Rusije, tragičnih ljubavi, intriga i dvoboja. Ovu raskošnu, kostimiranu rusku melodramu o mladim damama plave krvi prestižnog moskovskog Instituta prikazivaćemo svakog dana od 1. avgusta samo na sajtu Prva.rs.

Radnja se odigrava 1877. godine, u doba Ane Karenjine, kada je ruska imperija bila u ratu sa Turskom.

U centru zbivanja su učenice plave krvi, ćerke nadaleko čuvenih generala i grofova. Na moskovskom Institutu, Sofija, Mirjam, Varja, Tata, Katja i Asja dele zajedničku spavaonicu. Prefinjene i romantične, ove devojke sanjaju o čistoj ljubavi, ali ubrzo će saznati da je put do sreće uvek trnovit. Kada diplomiraju, mnoge će se dobro udati ili postati caričine dvorske dame. Ipak, svi njihovi snovi neće se ostvariti, što će dovesti do razdora i mržnje preteći da uništi ugled dugogodišnje ženske tradicije.

Jedna od glavnih junakinja je Sofija koja se igrom sudbine zaljubljuje u grofa Voroncova. On je čovek u zrelim godinama, bez nade da će ikada sresti istinsku ljubav. Očaran Sofijinom iskrenošću i velikodušnošću, shvata da ona, ipak, postoji. I devojka „pada“ na čari skoro dvadeset godina starijeg, ali zgodnog i hrabrog Voroncova, u koga se beznadežno zaljubljuje. Prvi kamen spoticanja njihovoj sreći biće grofova supruga Nina, koja će učiniti sve da im zagorča život. Baš u tom periodu Sofija saznaje da je nezakonita ćerka bogatog princa i njegova jedina naslednica, zbog čega joj preti isključenje iz škole.

– Želeli smo da verodostojno dočaramo ljubavnu priču iz 19. veka, uz mnogo istorijskih činjenica iz Instituta za plemićke kćeri uz malo šminke – kaže režiser Leonid Belozorovič. – Serija prati životni put mladih i romantičnih, ali i te kako pametnih i hrabrih devojaka, koje se obrazuju daleko od stvarnog sveta. Možda na prvi pogled deluju nedodirljivo, baš zato što ih je većina plave krvi, ali one su, zapravo, poput drugih mladih dama koje pokušavaju da pronađu svoje mesto pod suncem.

Uloge: Aleksandr Arsentjev, Alisa Sopegina, Ksenija Hairova, Alena Sozinova, Ekaterina Estahova…

Reditelj: Leonid Belozorovič

Originalni nazivИнститут благородных девиц

Pogledajte i...