Ponovo rođen – Epizoda 4

Nisan je prva osoba koja je shvatila da je Mete zapravo Efe. Efe joj priznaje to. Nisan ka...

   Pogledajte sve epizode ove serije

Nisan je prva osoba koja je shvatila da je Mete zapravo Efe. Efe joj priznaje to. Nisan kada ga oslovi sa Efe onda on i kaze da jeste on Efe. Nisan ga pita gdje je onda Mete a on joj odgovara kako ga on nije ubio te da su ga ubili neki ljudi a da je on njegov brat blizanac koji se patio 20 punih godina ne znajuci ko je ni ko mu je porodica. Nisan je ocajna nakon sto sazna istinu da je Mete mrtav a da je ovo vremena bila sa Efeom, njegovim bratom blizancem. Nisan zeli da odu i svima ispricaju da je Efe zamijenio Metovo mjesto te da je Mete mrtav. Efe joj kaze da ne radi to ni slucajno jer ce sve upropastiti. Seda saznaje da je trudna i njena majka joj kaze da mora reci to Meteu. Kadim odlazi do svoje zene i pita Farise gdje je Efruz i kako toliko godina nisu ni cule za njega a ona mu odgovara da nisu znale da je tu.Farise kaze da joj je Redzat pomogao.Policija je dosla ispred kuce jer se cuo pucanj. Kadim je opet pomogao Efeu, stao je ispred Nisan kako bi je sprijecio da dodje kuci i sve isprica. Neko ih je ugledao.Seda odlazi do Meteove kuce i priznaje Lejli da se ona i Mete vole. Efe sve isprica Nisan, sve od samog pocetka, kako je imao nesrceu sa ocem i sve do dan danas…Nakon stop joj sve isprica Nisan i dalje zeli da ide reci svima sve. Efe je zeleci sprijeciti da ode posijece se. Pusta Nisan da ode. Seda kaze i to da je trudna. Nisan se ubrzo vrati kod Efea. Efe odvodi Nisan na mezar Meteov.Mete i Nisan dolaze kuci nakon sto se smire malo. Seda trazi od Lejle da se Mete razvede od Nisan i da nju ozeni. Nisan odlazi na mjesto gdje je Efe zivio 20 godina i razgovara sa Efeovom sestrom.Nisan se odlucuje da prijavi da zna ko je ubio Efea. Jakup nakon sto cuje da je Seda trudna uzima Sedu i naredjuje Ozkanu da je odvede te joj zaprijeti. Dok je Bekir pricao sa Efeom na telefon njegova majka koja ga je odgojila je cula da je on rekao Efe te ga pita je li to rekao Efe. Efe ugleda majku da se ljubi sa Mahsarom te se prisjeca i trenutka kada je bio mali i vidio ih isto da se u basti ljube..

Efe/Mete odlazi kući i njihova sluškinja Dujgu otvara vrata. Vrlo je napeta. Kaže Efeu/Meteu da je Nisan u njihovoj sobi i on odlazi k njoj.

Ušavši u sobu, vidi da je Nisan vrlo tužna. Posvuda su fotografije na kojima su Nisan i Mete. Sjeti se da je vidio Nisan u utočištu za životinje. Kada Nisan pljusne Efea/Metea zbog toga što je vara, on je šokiran. Vidjevši da je Nisan sigurna, ispriča joj se. Nisan mu kaže da je sve uništio i zaključa se u kupaonicu. Zatim nazove Seda, ali on joj se ne javi. Seda je zabrinuta jer ne može dobiti Metea. Efe/Mete u spavaćoj sobi gleda fotografije i ne primjećuje da mu je ispala Nadideina fotografija. Na poleđini fotografije piše: „Najzgodnijem muškarcu na svijetu, silno te volim, 2013.“ Nisan pronalazi fotografiju i očajava jer misli da ju je godinama varao.

Sumru nazove Nisan i pita što se događa, ali Nisan joj kaže da će je nazvati poslije i traži od Sumru da joj da malo vremena.

Fatma i Nadide brinu se za Efea, ali ne mogu ga pronaći. Ismaila nimalo nije briga. Dolazi policajac i govori im da je Efe mrtav. Fatma i Nadide su očajne.

Dujgu kaže Efeu/Meteu da ga očekuju za doručkom. Dolazi Lejla i vidi kako Efe/Mete gleda fotografiju na kojoj je s bratom i majkom. Lejla mu kaže da se Efe u njezinim snovima vraća kući i plače, a Efe/Mete prikriva koliko mu je žao zbog toga.

Mazhar dolazi na doručak i kaže Efeu/Meteu da je taj dan vrlo važan te da bi se on, Efe/Mete, trebao osobno pobrinuti za njihove talijanske partnere. Prije odlaska na sastanak, Efe/Mete nazove Lejlu „mama“ i zagrli je. Lejla je iznenađena, ali sretna.

Jakup naredi Rešatu da stupi u kontakt s Efeovom obitelji i otkrije gdje je Kadim.

Kadim odlazi Ismailu koji ga pita što se dogodilo Efeu, ali Kadim kaže da ne zna i da će doznati. Kaže Ismailu da kaže da ne zna gdje je Kadim ako ga netko upita i da mu kaže istu laž kao i Efeu, da su se Efeovi roditelji utopili u moru. Fatma vidi Ismaila i Kadima u razgovoru.

Nisan odlazi u fotostudio u kojem je fotografija razvijena i dobiva Nadideinu adresu.

Efe/Mete odlazi u tvrtku i poziva svoju tajnicu. Dok razgovara s njom, ulazi Seda. Seda i Mete u tvrtki su se ponašali formalno da prikriju svoju aferu. Nakon odlaska tajnice, Seda ga pita što se dogodilo s Nisan. Efe/Mete shvaća da je to Meteova ljubavnica. Efe/Mete prema njoj se ponaša hladno pa Seda pretpostavi da je uzrok to što žali Nisan.

Kadim vidi Nisan u susjedstvu i javi to Efeu/Meteu. Efe/Mete odlazi u svoje staro susjedstvo. Nisan odlazi u Nadideinu kuću, gdje joj Fatma kaže da njezin sin nije mrtav. Trči do sinova broda, a susjedi je prate. Nisan ih također slijedi, a Kadim je sleđa onesvijesti. Fatma pita Buraka za Efea pa tako i Burak doznaje što se dogodilo. Efe/Mete vidi Fatmu i Buraka s udaljenosti. Burak se onesvijesti i on želi otići onamo, ali Kadim mu kaže da će ih tako sve ugroziti i spriječi ga.

Pogledajte i...