Ponovo rođen – Epizoda 5

Nakon sto Efe ugleda Lejlu da se ljubi sa Mahsarom odmah izadje od njih a Lejla trceci za ...

   Pogledajte sve epizode ove serije

Nakon sto Efe ugleda Lejlu da se ljubi sa Mahsarom odmah izadje od njih a Lejla trceci za njim doziva ga. Efeu je tesko. Nisan je ocito prijavila Kadima da je on kriv za smrt Efea, odnosno Metea. Policija je dosla do Kadima ali on nakon sto pokusa pobjeci policajac ga rani ali uspijeva opet pobjeci. Fatma pita Bekira da li je cula da je rekao Efe. Bekir kaze da je greskom rekao Efe nekom svom prijatelju. Efe se pomalo sjeca proslosti. Efe dolazi do Nisan i kaze mud a mu majka flertuje s drugim dok je njegov otac pod zemljom.Kadim nazove Efea i trazi mu pomoc a Nisan kaze Efeu da je ona ta koja ga je prijavila. Efe kaze nisna da je pogrijesila da nije on ubica vec da o tome onanema pojma. Efe odlazi da pomogne Kadimu a i Nisan odlazi s njim. Jakup je trazio od Sede da ode u bolnicu i da abortira. Seda moli doktoricu da joj pomogneda pobjegne jer zeli tu bebu. Seda bjezi iz bolnice. Seda na kraju pred svim akaze da je trudna sa Meteom. Mete kaze Sedi da voli svoju zenu i da ostaje s njom. Nisan nije dobro nakon sto cuje da je Seda trudna, ne moze da vjeruje da je trudna sa njenim Meteom koji je mrtav. Mete razgovara sa Nisan i tjesi je. Efe gleda kroz prozor svoju majku Fatmu koja ga je odgojila i voljela poput svog pravog sina. Nisanina majka saznaje da je Seda trudna. Nisan uzima i prisjeca se kapice i carapica koju su ona i Mete uzeli akko bi je obukli svom djetetu. Nisan odlazi do Sede i daje joj onu malenu odjecicu i kaze da je ona kao njena prijateljica uzela sve od nje, njen zivot, muza, sve. Seda place i kaze da je Mete ne zeli. Majka je tjesi. Ftama je vidjela Meta i misli da je Efe ziv. Nisan kaze ocu da se nece razvesti od Meta, i da je ne sili na to te da se ne mijesa u njen zivot. Efe na kraju kada cuje jos nesto za Mahsara poludi te kaze majci da ga ne tjera da Mahsara smatra ocem. Lejla mu kaze da je onaj dan kada se zelio baciti sa litice Mahsar mu je spasio zivot. Fatma jenasla Nisanin telefon i dolazi njenoj kuci da joj vrati telefon. Fatma je ispred kuce u kojoj je Efe, njen sin kojeg je odgojila, da li ce ga vidjeti??Fatma ulazi u kucu gdje je Efe jer mu cuje glas te ga oslovi sa „sine“..

Kadim je ljut jer se Efe/Mete ponaša emocionalno. Kaže mu da mora biti snažan i da on ne može stalno biti s njim.

Rešat je policijski kapetan. Odlazi Ismailu i ispituje ga o Kadimu u sklopu istrage Efeova ubojstva. Ismail kaže da ga ne poznaje. Dovode Fatmu iz bolnice. Rešat pita Fatmu za Kadima i ona mu kaže da im je on doveo Efea dok je bio dijete te da je to jutro razgovarao s Ismailom. Rešat odvodi Ismaila u postaju gdje ga muči. Ismail mu govori sve što zna. Rešat naredi Ismailu da nazove Kadima i dogovori sastanak. Kadim je sumnjičav, ali ne kaže ništa.

Sumru ne može telefonski dobiti Nisan pa dolazi u kuću. Lejla joj kaže da ne zna gdje je ona, ali da je bila vrlo ljuta kada je ujutro izašla. Sumru kaže da se Nisan ne bi bez razloga tako ponašala i da se nešto moralo dogoditi, ali Lejla joj ništa ne odgovori.

Nisan se probudi u Efeovu/Meteovu autu. Efe/Mete stao je uz obalu i čeka vani. Nisan mu priđe, pokaže fotografiju i traži objašnjenje. Efe/Mete se ispriča, ali ne može reći ništa više i Nisan ga ostavlja. Efe/Mete slijedi je i kaže da je spreman iskupiti joj se za sve, ali Nisan mu kaže da više nema što spašavati.

Burak se ne miče od Nadide i Fatme. Svi su shrvani. Tijekom večernje molitve otvore omotnicu naslovljenu na Efea. Diplomirao je na fakultetu s najboljim ocjenama. Svi se osjećaju još gore.

Rešat kaže Jakupu da je Ismail progovorio i da će uskoro uloviti Kadima. Jakup kaže Rešatu da ubije Kadima, a Mazhar ga slučajno čuje i pita o čemu je riječ. Jakup mu govori da ima poslovni problem i da je govorio u prenesenom značenju te da to nije ništa važnoga.

Nisan odlazi u novu kuću koju grade. Zbunjena je i tužna.

Efe/Mete je u Meteovu uredu i pokušava shvatiti njegov život. Pronalazi pismo u kojem Mete govori Nisan da je voli kao prijateljicu, ali da nije zaljubljen u nju. U pismu piše da je zaljubljen u drugu i da želi rastavu.

Dolazi večer važne modne revije. Mediji i gosti pitaju gdje je Nisan, a Efe/Mete majstorski se izvlači. Seda pokušava potaknuti Metea govoreći Efeu/Meteu da ga je Nisan napustila, ali Efeu/Meteu Seda se nimalo ne sviđa. Efe/Mete i Seda drže govor na kraju revije, a Nisan dolazi na pozornicu i sarkastično govori da je Mete koji govori o čestitosti također vjeran muž, a zatim se onesvijesti. Efe/Mete odnosi je s pozornice, vozi kući i stavlja u krevet. Dok Nisan spava, gleda njihov fotoalbum.

Nakon što Efe/Mete siđe u prizemlje, Jakup se obrušava na njega. Lejla kaže da je Nisan lažljivica, a Mazhar i Sumru pokušavaju smiriti situaciju. Nakon toga Efe/Mete kaže da je pogriješio i ispriča se. Odlazi u svoju sobu, a svi ostaju iznenađeni.

Nisan se probudi i vidi da Efe/Mete spava na fotelji mrmljajući „Mete“. Probudi ga, a on joj kaže da se u snu suočio sa samim sobom. Nisan kaže da se želi odmoriti, ali da će ujutro otići odvjetniku i dati mu njegovu slobodu.

Jakup i Mazhar imaju problem s dostavom oružja. Doznaju da Mete ima ljubavnicu i napetost raste.

Sljedeći dan Efe/Mete s Kadimom iz daljine promatra Meteov pogreb.

Pogledajte i...