Penzionerka s lažnim pištoljem opljačkala tri apoteke u Valjevu

Šezdesetogodišnja penzionerka i domaćica G. M., „naoružana“ plastičnim pi...

   Pogledajte sve epizode ove serije

Žena u zrelim godinama pokušala je da opljačka i dve menjačnice u Valjevu, ali joj radnici nisu dali novac, čak su je – oterali! U apoteke i menjačnice banula bi maskirana maramom i naočarima za sunce, te ogrnuta šalom. U zaposlene u apotekama uperila bi pištolj i uz pretnje ih primorala da joj predaju novac iz pazara.

 

Očigledno, u pljačku je išla smišljeno, maskirana, koristeći plastični pištolj „plašljivac“, tražeći od radnica da joj daju sav novac – kaže izvor „Novosti“.

– Ipak, iako je smatrala da će uspeti da sakrije identitet, očigledno nije bila dovoljno dobro maskirana, pa je policija ubrzo uspela da je otkrije i uhapsi.

Radnice jedne od opljačkanih apoteka kažu da niko nije ni pomišljao da je ta žena u stvari razbojnik.

– Delovala je kao svaka druga mušterija koja je došla po lek – kažu apotekarke koje su insistirale na anonimnosti. – Umesto da traži lek, ili izvadi recept, potegla bi pištolj koji je delovao kao da je pravi. Bili smo zaprepašćeni kad smo saznali da je ona posle izvesnog vremena pokušala da opljačka i nekoliko menjačnica u Valjevu.

Međutim, radnike u menjačnici nije uspela da uplaši, pa je ostala „kratkih rukava“. Navodno, oni su je hladnokrvno oterali napolje i sve prijavili policiji.

PRITVOR 30 DANA

U saopštenju Policijske uprave u Valjevu navodi se da je G. M. nakon privođenja predata osnovnom tužiocu. Na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor do 30 dana.

 

Pogledajte i...