Spone ljubavi - Epizoda 2

Spone ljubavi – Epizoda 2

rvatska radiotelevizija (HRT) od utorka 27. ožujka nakon telenovele Zaljubljena u Ramona ...

   Pogledajte sve epizode ove serije


rvatska radiotelevizija (HRT) od utorka 27. ožujka nakon telenovele Zaljubljena u Ramona na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) svakoga radnog dana s početkom u 12.23 započinje s prikazivanjem nove brazilske telenovele Spone ljubavi koju će gledatelji moći pratiti u 145 nastavaka. Glavne uloge, Helô i Pedra, tumače dva glumačka para – do petoga nastavka dvoje mladih glumaca, a nakon toga serija nas vodi dvadeset godina u budućnost te glavne uloge preuzima dvoje poznatih glumaca – Claudia Abreu i Reynaldo Gianecchini. S postavom koju čini niz glumačkih zvijezda, Spone ljubavi (port. A lei do amor) romantična je drama o tome kako nas naši izbori doživotno prate, kako neke veze traju vječno i kako prošlost može isplivati na površinu kad se tomu najmanje nadamo.

Helô i Pedro zaljubljeni su, ali se bore s brojnim nedaćama i zaprekama, ponajprije s moćnom Pedrovom obitelji Leitão. Magnólia Leitão, zvana Mag, majka je obitelji. Ona je snažna i autoritativna žena koju većina doživljava sveticom, premda neki u njoj vide vuka u janjećoj koži. Njezin muž Fausto Leitão bavi se poduzetništvom, ambiciozan je i željan političke karijere. Oboje vjeruju da cilj opravdava sredstvo i da ništa ne može omesti njihove planove. Pedro je Faustov sin iz prvoga braka s pokojnom suprugom. Pravedan je, odlučan i veoma smiren. Diplomirao je arhitekturu te voli jedriti. Posve je različit od oca, polubrata Hérculesa i polusestre Vitórije. Upoznaje siromašnu Helô kad ona proživljava najteže razdoblje u životu. Njezina majka Cândida ima uznapredovali stadij leukemije, a otac Jorge alkoholičar je koji je nedavno izgubio posao. Helô i Pedro različiti su baš u svemu, ali kako srcu ne možemo zapovijedati, njih se dvoje zaljube.

Helô ostaje bez oca istoga dana kada Pedrov otac Fausto objavljuje svoju kandidaturu za gradonačelnika. U Helôinu srcu prepleću se mržnja i ljubav. Zarekla se da će uništiti cijelu obitelj Leitão, osim voljenoga Pedra. Njihova je ljubav iskrena, jaka i opasna za ostale. Pedrova maćeha Mag boji se bliskosti svojega posinka i djevojke koja želi uništiti njihovu obitelj te zbog toga odluči prekinuti njihovu vezu tako što će inscenirati Pedrovu nevjeru s tajnicom Suzanom. Nakon prekida s Helô i zbog prljave politike svoje obitelji Pedro napušta grad i godinama živi u inozemstvu, na jedrilici.

Nakon dvadeset godina Pedro se vraća u rodni kraj i ponovno susreće Helô, koja je sada u braku s beskrupuloznim magnatom Tiãom Bezerrom s kojim ima dvoje djece: Edua i Letíciju. Dovoljan će biti jedan slučajan susret Pedra i Helô kako bi njihova ljubav ponovno planula i bila jačom nego ikada. Pedrova obitelj i dalje ima veliku moć, Helôina je kći bolesna, a njezin suprug to iskorištava kako bi je ucjenjivao. Uvijek ju je varao, ali želi održati brak premda zna da ga žena više ne voli. Što može opravdati tu njegovu veliku opsjednutost? Pravi razlozi kriju se u prošlosti. Cijelu istinu o magnatu zna jedino Miro, njegov vjerni vozač, a jedna dobro čuvana tajna mogla bi utjecati na živote mnogih ako bude otkrivena.

Uloge tumače: Cláudia Abreu (Heloísa Marins Bezerra / Helô), Reynaldo Gianecchini (Pedro Guedes Leitão), Vera Holtz (Magnólia Costa Leitão), José Mayer (Sebastião Bezerra – Tião), Thiago Lacerda (Ciro Noronha), Grazi Massafera (Luciane Leitão), Tarcísio Meira (Fausto Leitão), Camila Morgado (Vitória Costa Leitão Noronha), Matheus Fagundes (Eduardo Martins Bezerra – Edu), Claudia Raia (Salete), Daniel Rocha (Gustavo), Alice Wegmann (Isabela Dias), Bruna Hamú (Camila Leitão) i Emanuelle Araújo (Yara Garcia). Autori su serije Maria Adelaide Amaral i Vincent Villari, redateljice su Natália Grimberg i Denise Saraceni, a urednica Ranka Horvat.

Pogledajte i...