Balkan Portal
Broj 1 Za Serije!

Ubice mog oca – Sezona 2 – Epizoda 2

Zbog autorskih prava ne možemo da postavio video epizodu. Pogledajte komentare i našu FB stranicu.

“Znali” smo da je Natalija (Nataša Ninković) ubila Milicu, a već na početku druge sezone smo videli da je njeno priznanje “piši propalo” onog trenutka kada je prošla poligraf! Sad je u centru pažnje druga žena…

U prvoj epizodi smo saznali da je devojka inspektora Jakovljevića ranjena jer je on pripucao, zbog čega Aleksandar krivi sebe, kao i da postoji mogućnost da je meta napada u kojem je poginulo troje, pevačica Biba.

U drugoj epizodi smo gledali povratak Marjanovića, ispovest supruge ubijenog pevača Luneta da je “primio poziv i izašao”, a onda i da je Biba znala za napad!

Mirko je inspektoru Jakovljeviću poslao snimak s mobilnog telefona na kojem se vidi Biba u trenutku kada se snimala s jednom devojkom. Ova je planirala da “opali selfi”, ali je Biba naglo nestala iz kadra, a iza njenih leđa su se pojavili maskirani napadači krivi za masakr u kafiću.

Lagala je, zalegla je ranije. Nije slikala selfi, snimala je sebe i Bibu kada je sve počelo”, rekao je Mirko Aleksandru, nakon čega je inspektor naredio da odmah uhapsi pevačicu. “Ne. Nećemo sad da je hapsimo. Prvo da nam da zvaničnu izjavu da se sagla nakon prvog pucnja, a ne pre“.

Po dolasku u stanicu Biba daje upravo izjavu kakvu inspektori očekuju – “Zalegla sam posle prvog pucnja”, rekla je pevačica.

“Došla sam oko devet, Lune me je pozvao da popijemo piće. Došla sam s devojkom koja je statirala u emisiji, želela je da je upoznam s Lunetom. Ne znam kako se zove, sada je mrtva, ali ja nemam nikakve veze s tim”, rekla je Biba, da bi je Aleksandar napao “kakva je sa Žikom”.

“Svi znamo šta je on radio, priznaj, jesi li puderisala surlu s Žikom”, vikao je inspektor, da bi ga Biba napala da je i on to mogao da radi. Nakon par razmenjenih uvreda, napustila je stanicu.

U međuvremenu, Mirko od supruge ubijenog pevača Luneta saznaje da on nije zvao Bibu da se nađu, već da je on primio poziv. “Posle je on pozvao nekoga, ali otišao je u sobu i zatvorio vrata”, rekla je ucveljena udovica koju igra Jovana Balašević.

Konačno istina o ocu?

Aleksandar dobija poziv od direktorke policije, Obradovićke, koju igra Mira Karanović, koja mu govori da je imenovana za savetnika predsedika republike za javnu bezbednost, i u ne toliko reči, ponudila mu mesto ministra policije. I ne samo to – KONAČNO u seriji počinje da se priča i o onome kako je sve počelo – o ubicama Jakovljevićevog oca.

“Ja sam bila ta koja je uzela fasciklu od Marjanovića o pogibiji tvog oca i zabeležila sve Marjanovićeve laži. Da li si je dobio nazad?  Kad budeš hteo da saznaš istinu o Miletovoj pogibiji zovi me”.

Aleksandar joj je rekao da se nađu u kafiću u kojem se odigralo ubistvo, ali kada je ona krenula, na hodniku je srela Marjanovića. “Nečista savest”, izgovara on i umesto nje odlazi u kafić kod Aleksandra.

Marjanović je Aleksandru rekao da je otišao iz bolnice “jer mu je krevet bio neudoban”, i insistira da “Aleksandar odmori malo”. Kasnije, kao direktor, a ne načelnik policije, poziva Jakovljevića i javlja mu da je skinut sa slučaja “jer je bio na licu mesta”, a kasnije i da planira da ga postavi za načelnika.

Jakovljević odbija da razgovara na tu temu, već samo govori da će naći ubice.

Ko to sedi u kolima?

U drugoj epizodi smo videli i ministra Nikolu Kovačevića (Peđa Bjelac) koji je “sklonio jednog sina” nakon ubistva Milice Despotović, i koji upozorava drugog da se čuva i da ga ne odbacuje. “Ti si sve što imam u životu”. Ipak, na kraju serije, vidimo nepoznate muškarce u kolima koji prate drugog sina ministra Kovačevića. Da li Jovan Despotović ima neke veze s tim?