facebook
🔔

ŠTA O NAMA MISLE STRANCI: Ovako se treba zabaviti kod Slovena!

Žene iz Poljske Facebook 
Sajt „Slavorum“ objavio je šaljivu listu „Kako preživeti među Slovenima“ za sve turiste koji planiraju da posete istočnu i jugoistočnu Evropu.

Koliko je ova lista bliska stvarnosti procenite sami. Sve preporuke dovojno su proste i svakako su zabavne, ali ne znamo koliko mogu biti razumljive našim romanskim i germanskim komšijama.

1. U svakom trenutku se ponašajte opasno i snažno

Pročitaj. Važno je.

Dragi posetioče, ako uživate u našem sajtu, bilo bi stvarno super da isključite blokator reklama, jer on omogućava i nama i vama da ovaj sajt opstane. Odbijamo da blokiramo sadržaj korisnicima Ad Blocker dodatka, zato Vas najlepše molimo da isključite AdBlock ili bilo koji drugi blokator reklama.

Komični prikaz (Foto: Facebook printscreen)Komični prikaz (Foto: Facebook printscreen)

Držite se ovog pravila. Vašu žilavost (i fizičku i psihološku) testiraće muškarci, žene, deca, otprilike svi. Čim pokažete neku slabost izgubićete poštovanje prosečnog Slovena.2. Nikad ne odbijajte ponuđeno piće (alkoholno podrazumeva se)

Rakijanje (Facebook printscreen)Rakijanje (Facebook printscreen)

Nikad ne odbijajte ponuđeno piće. To je topli prijateljski gest prisutan u svim slovenskim narodima. Najviše prijateljstava sklapa se pri alkoholnom maratonu. Odbijanje pića percipira se kao uvreda upućena domaćinu.3. Ne smete da odbijete baku, babušku, babu koja vas nudi hranom

Slovenske bake (Foto: Profimedia)Slovenske bake (Foto: Profimedia)

Slično kao prethodna stavka. Ukoliko odsedate u nečijoj kući, gotovo je sigurno da ćete upoznati staru domaćicu. Ona je dobrodušna starica koja voli da udovoljava ostalim članovima porodice. Zna da kuva i hraniće vas toliko da nećete poželeti hranu do kraja života. Hrana je izvrsna, ali je ima previše. To je zbog toga što bake uvek pamte neki rat kada hrane nije bilo u izobilju, zato uvek kuvaju za omanju armiju.4. Ne zamerajte se lokalnim patriotama

Obeležja patriotizma (Foto: Profimedia)Obeležja patriotizma (Foto: Profimedia)

Pre ili kasnije partijanje po gradu će se završiti i prići će vam neka šarolika grupa momaka (zato što ste turista) koji će poželeti da uporede svoje i vaše perspektive geopolitičkih stavova. Samo se složite sa njima i nećete imati problema. To uvek pali, možda ćete dobiti i piće, iako ga niste tražili, niti ga želite, ali samo ga hrabro popijte.5. Budite opušteni, niko ne voli uštogljene ljude, naročito ne Sloveni

Tradicionalna kafana (Foto: Profimedia)Tradicionalna kafana (Foto: Profimedia)

Niste na sahrani, niti na sastanku. Zabavljajte se, pijte, upoznajte nove zanimljive ljude, smejte se i povrh svega uživajte.6. Žene su prelepe, ali jake i odlučne

One su lepe, zanimljive ali i žestoke. Ne očekujte da ćete je osvojiti posle jednog pića, jer je vrlo moguće da ona može da popije i više od vas. Ne budite nasrtljivi, ukoliko joj se sviđate daće vam to do znanja u suprotnom je verovatno i snažnija od vas.

(Slavorum)

Povodom aktuelnih dešavanja i reakcije nadležnih na sajt Serije.rs ekipa Balkan Portala vas obaveštava o

Uslovima korišćenja i autorskim pravima

Balkan Portal je sajt koji pruža usluge besplatnog prikazivanja linkova video snimaka putem iframe HTML oznake i čitanja vesti i ostalih zabavnih sadržaja. Nijedan video snimak koji se može videti na www.balkanportal.net se ne nalazi na serverima našeg sajta. Svi video snimci se hostuju na sajtovima poput YouTube, Google, Yahoo, i ostali ... Samim tim sajt www.balkanportal.net nije odgovoran za legalnost istih i kršenje autorskih prava. Ukoliko ima snimaka za koje smatrate da krše vaša autorska prava molimo vas da se obratite sajtovima na kojima se hostuju takvi snimci i prijavite ih kako bi isti bili uklonjeni. To će prouzrokovati i uklanjanje sa sajta www.balkanportal.net. Svaki neprikladan snimak možete prijaviti i na kontakt stranici portala www.balkanportal.net/kontakt i nakon provere on će biti uklonjen iz baze našeg sajta (ali će i dalje biti dostupan na drugim sajtovima, sve dok se potpuno ne ukloni sa servera, npr. YouTube).

Komentari

Komentara

Ostavite komentar