facebook
Balkan Portal
Broj 1 Za Serije!
Loading...

5 NEOBIČNIH PROMENA Za Ove Promene Je Kriva Menstruacija

Dobro je poznato kako menstrualni ciklus može uticati na raspoloženje i ponašanje žene. No, jeste li znali da PMS ili pak ovulacija utiču i na vaš izgled i privlačnost? Donosimo 7 neobičnih stvari za koje je kriva menstruacija, tačnije periodi ovulacije i PMS-a
5 neobičnih promena za koje je kriva menstruacija!
1. Koža menja boju i strukturu

Koža tokom celog ciklusa nekoliko puta promeni strukturu. I dok tokom PMS-a i menstruacije koža može postati bleda, hrapavija i beživotna, u periodu ovulacije koža, a posebno ona na licu je najblistavija i najrumenije. I ovaj efekat se povezuje sa ugrađenim ljudskim porivom za produženje vrste zbog kojeg su žene tokom plodnog perioda muškarcima najzgodnije.

Loading...

2. Povećana želja za kupovinom
Sledeći put kada krenete u šoping nemojte ići za vreme PMS-a jer ćete potrošiti više nego što ste planirali, a kupovina neće biti kvalitetna.

Naime, naučno je dokazano kako su žene u tom periodu sklonije impulzivnom šopingu tokom kojeg kupujemo stvari koje nam ili ne trebaju ili pak koje nam se uopšte ne sviđaju te ih nećemo nikada nositi.

3. Oštriji osećaj mirisa
Tokom ovulacije, žene osetila postaju izraženija. U tom periodu menstrualnog ciklusa žene imaj najizraženiji njuh te mogu nanjušiti, a time i reagovati na mirise koje pre nisu osećale.

Osim prijatnih i neprijatnih mirisa iz okoline, ono što žene mogu osetiti tokom ovulacije je i miris muškog tela izazvan androsterona – muškim hormonom na čiju prisutnost žene itekako reaguju. Pojačani osećaj ženama dozvoljava da `nanjuše` muškarca koji ih privlači.

4. Nošenje privlačnije odeće
Tokom ovulacije žene su sklonije dotjerivanju, ali i nošenju otvorenije, naglašenije, ženstvenije i izazovnije odeće.

U tom periodu žensko samopouzdanje je najviše pa nije niti čudno da će većina žena upravo u ovom delu ciklusa rado izaći s prijateljicama, primećuju muškarce oko sebe, a ako su slobodne, rado će krenuti u potragu za `onim pravim`. Isto tako, u ovom periodu želja za seksom je na najvišem nivou.

5. Fatalna privlačnost
Nemojte se čuditi ako vas muškarci više oblijeću dok ovulirate i ako ih vi u tom periodu doživljavate sarmantnije i zabavnijima nego inače.

Majka priroda pobrinula se da su žene muškarcima u periodu najjače plodnosti privlačnije i obrnuto, a sve kako bi postojala veća verovatnoća za stvaranjem potomstva.

Loading...
Komentari
Učitavam komentare...