Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1111 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1112 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1113 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/c/a/balkanportal.net/httpd.www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/bs-theme-core/theme-helpers/template-content.php on line 1124

Nesvakidašnji kafići koje ćete upamiti, jer ovakve niste videli do sada!

Kao što je lepo večerati u neobičnom restoranu, promeniti ambijent uneti makar minimaln...

   Pogledajte sve epizode ove serije

1. KAFIĆ U DRVETU, MODJADJISKLUF, LIMPOPO PROVINCE, JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

Ovaj kafić je verovatno i najinteresantniji kafić ikada otvoren. Nalazi se na potpuno neočekivanom mestu, u unutrašnjosti drveta! Naime, reč je o stablu drveta baobaba, koje je staro 6000 godina, zbog čega je dostiglo priličnu širinu, koja je iskorišćena na neverovatan način.

neobicni-kafici-u-drvetu

2. PLUTAJUĆI BAR, ST. JOHN, ZALIV HALUVER

Ako se umorite od plivanja i poželite osveženje, na ovom mestu ne morate da se vraćate na obalu. Kafić pod imenom Angel’s Rest, ukotvljen je u Haluver zalivu u istočnom delu ostrva.

neobicni-kafici-st-john

3. 230 FIFTH BAR, NJUJORK, SAD

Najveći kafić na otvorenom u Njujorku, smešten na krovu zgrade, ima neverovatan pogled na grad. Kafić se sastoji od dva sprata, a u okviru njega postoji i odeljak za VIP posetioce, kao i deo unutar zgrade za slučajeve izuzetno hladnog vremena. Kafić je otvoren svih 365 dana u godini, a delovi na otvorenom imaju ogromne suncobrane i specijalno podno grejanje, koji se koriste u zavisnosti od vremenskih prilika, kako iste ne bi ometale posetioce u uživanju na prelepoj terasi.

neobicni-kafici-njujork

4. KAFIĆ MUZEJ STRAHA, GRUIJERS, ŠVAJCARSKA

HR Geiger Museum Bar, nudi bukvalno zastrašujuću atmosferu. Ambijent je tematski urađen tako da simulira unutrašnjost stomaka zveri. Mračni zidovi, lukovi u obliku skeleta, stolice koje podsećaju na sprave za mučenje, pružaju pomalo jezivo iskustvo.

neobicni-kafici-hr-geiger

5. KAFIĆ POD VODOM, ELIAT, IZRAEL

Red Sea Star, podvodni kafić ulepšan je interesantnim okeanskim dekorom, sa nezamenljivim pogledom na biljni i životinjski svet Crvenog mora. Pored toga što se realno nalazi na opasnijem mestu, za razliku od prethodno pomenutog kafića, ipak pruža krajnje veselu i opuštenu atmosferu.

neobicni-kafici-podvodni-el

6. KAFIĆ U MAJANSKOJ PEĆINI, PLAJA DEL KARMEN, MEXICO

Alux Caverna Bar, ime je dobio po navodnim natprirodnim bićima koja žive u ovim pećinama. Pećine su prirodnog porekla, a sam enterijer ispunjen je prirodnim stalaktitima i stalagmitima.

neobicni-kafici-caverna-playa-del-carmen

7. BOLNICA ILI KAFIĆ? SINGAPUR

Clinic Bar, sa imenom koje samo po sebi dovoljno sugeriše o kakvoj je tematici reč, zaista predstavlja kreativnost u punom sjaju. Bez obzira što je tema pomalo morbidna, efekat iznenađenja je neizostavan. Naime, kafić je uređen tako da liči na bolnicu, sve sa invalidskim stolicama umesto regularnih, bolničkim krevetima, osvetljenjem kao u operacionoj sali, a pića se služe u kesicama za infuziju. Uvrnuto. Neočekivano. Genijalno.

neobicni-kafici-clinic

8. LEDENI KAFIĆ, STOKHOLM, ŠVEDSKA

Kafić u potpunosti napravljen od leda, Icebar, predstavlja pravo remek delo. Led potreban za izgradnju kafića, dovučen je iz reke Torne, i korišćen je bukvalno za svaki detalj kafića, uključujući i sitni inventar kao što su čaše.

neobicni-kafici-icebar-sved

9. PLANETARIUM BAR, TOKIO, JAPAN

U ovom kafiću uz željeno piće imate fantastičnu priliku da posmatrate zvezde. Naime, kako bi se videle zvezde, koristi se planetarni projektor, koji može da prikaže preko 5 miliona različitih zvezda.

neobicni-kafici-planetarium

10. KAFIĆ ZA PRAVO OPUŠTANJE, TOKIO JAPAN

Kafić Mahika Mano, pruža ambijent u kojem možete da se opustite i više nego kod kuće. Uređen je u stilu ostrvskih kafića na plaži, ukombinovan sa zatvorenim prostorom. Ova zanimljiva kombinacija dva različita tipa kafića pruža zanimljivu i relaksirajuću atmosferu.

neobicni-kafici-mahika-mano-tokio

Pogledajte i...