facebook
🔔

UZNEMIRUJUĆA STUDIJA: Hrkanje pomaže raku da se brže proširi po telu!

Teško hrkanje pomaže raku da se brže proširi po tijelu, tvrdi jedna znanstvena studija, a prenosi The Sun. Tumori rastu brže kod osoba koje pate od apneje, poremećaja koji ometa disanje tijekom spavanja. Znanstvenici su otkrili da takav prekid u opskrbi kisikom pogoduje razvoju malignih stanica.

UZNEMIRUJUĆA STUDIJA: Hrkanje pomaže raku da se brže proširi po tijelu!

Uslovi u kojima su mišići grla i vrata ograničenja u snabdijevanju kiseonika, izazivajući nestašice kiseonika do vitalnih organa. Kao odgovor, telo oslobađa protein koji promoviše formiranje većeg broja krvnih sudova. To povećava dotok kiseonika, ali i hrani ćelije raka i pospešuje njihov razvoj.

Apnea je najčešći kod gojaznih sredovečni muškarci. U najtežim slučajevima, disanje je prekinut i deset sekundi svaka dva minuta. Odavno je poznato da je ovo stanje udvostručuje rizik od moždanog udara i povećava rizik od srčanih oboljenja za 80 procenata.

Pročitaj. Važno je.

Dragi posetioče, ako uživate u našem sajtu, bilo bi stvarno super da isključite blokator reklama, jer on omogućava i nama i vama da ovaj sajt opstane. Odbijamo da blokiramo sadržaj korisnicima Ad Blocker dodatka, zato Vas najlepše molimo da isključite AdBlock ili bilo koji drugi blokator reklama.

Međutim, takvi slučajevi često nisu pravilno dijagnostikovana, ali mnogi ljudi nisu ni svesni svojih problema. Stručnjaci bolnica klinika u Barseloni su otkrili da je ovaj uslov podstiče razvoj tumorskih ćelija, jer su proučavali hipoksiju – nedostatak kiseonika – kod miševa.

Rezultati pokazuju da tretman apneje kod pacijenata sa rakom, na primer, noseći posebne maske može smanjiti rizik od širenja ćelija tumora.
Doktor Antoni Vilaseca kaže: ‘hipoksija ima potencijal da stimuliše formiranje novih krvnih sudova unutar tumora, što znači da će imati pristup hranljivih materija. Ova studija otkriva mehanizam putem kojeg država koje ograničavaju dotok kiseonika, kao što su apneja, podsticanja razvoja raka.`

Rezultati ovog istraživanja su predstavljeni na konferenciji u Minhenu, Nemačka. Šef Univerziteta u Tubingen, prof Arnulf Stenzl, kaže: ‘Studija je pokazala zašto je povećan protok kiseonika – na primer, u odvikavanju od pušenja i redovne sportske aktivnosti – može da utiče na pozitivan ishod u lečenju raka.`

Povodom aktuelnih dešavanja i reakcije nadležnih na sajt Serije.rs ekipa Balkan Portala vas obaveštava o

Uslovima korišćenja i autorskim pravima

Balkan Portal je sajt koji pruža usluge besplatnog prikazivanja linkova video snimaka putem iframe HTML oznake i čitanja vesti i ostalih zabavnih sadržaja. Nijedan video snimak koji se može videti na www.balkanportal.net se ne nalazi na serverima našeg sajta. Svi video snimci se hostuju na sajtovima poput YouTube, Google, Yahoo, i ostali ... Samim tim sajt www.balkanportal.net nije odgovoran za legalnost istih i kršenje autorskih prava. Ukoliko ima snimaka za koje smatrate da krše vaša autorska prava molimo vas da se obratite sajtovima na kojima se hostuju takvi snimci i prijavite ih kako bi isti bili uklonjeni. To će prouzrokovati i uklanjanje sa sajta www.balkanportal.net. Svaki neprikladan snimak možete prijaviti i na kontakt stranici portala www.balkanportal.net/kontakt i nakon provere on će biti uklonjen iz baze našeg sajta (ali će i dalje biti dostupan na drugim sajtovima, sve dok se potpuno ne ukloni sa servera, npr. YouTube).

Komentari

Komentara

Ostavite komentar