facebook
🔔

UZNEMIRUJUĆA STUDIJA: Hrkanje pomaže raku da se brže proširi po telu!

Teško hrkanje pomaže raku da se brže proširi po tijelu, tvrdi jedna znanstvena studija, a prenosi The Sun. Tumori rastu brže kod osoba koje pate od apneje, poremećaja koji ometa disanje tijekom spavanja. Znanstvenici su otkrili da takav prekid u opskrbi kisikom pogoduje razvoju malignih stanica.

UZNEMIRUJUĆA STUDIJA: Hrkanje pomaže raku da se brže proširi po tijelu!

Uslovi u kojima su mišići grla i vrata ograničenja u snabdijevanju kiseonika, izazivajući nestašice kiseonika do vitalnih organa. Kao odgovor, telo oslobađa protein koji promoviše formiranje većeg broja krvnih sudova. To povećava dotok kiseonika, ali i hrani ćelije raka i pospešuje njihov razvoj.

Dragi posetioče, ako uživate u našem portalu, bilo bi stvarno super da isključite adblock, jer on omogućava i nama i vama da ovaj sajt opstane.

Apnea je najčešći kod gojaznih sredovečni muškarci. U najtežim slučajevima, disanje je prekinut i deset sekundi svaka dva minuta. Odavno je poznato da je ovo stanje udvostručuje rizik od moždanog udara i povećava rizik od srčanih oboljenja za 80 procenata.

Međutim, takvi slučajevi često nisu pravilno dijagnostikovana, ali mnogi ljudi nisu ni svesni svojih problema. Stručnjaci bolnica klinika u Barseloni su otkrili da je ovaj uslov podstiče razvoj tumorskih ćelija, jer su proučavali hipoksiju – nedostatak kiseonika – kod miševa.

Rezultati pokazuju da tretman apneje kod pacijenata sa rakom, na primer, noseći posebne maske može smanjiti rizik od širenja ćelija tumora.
Doktor Antoni Vilaseca kaže: ‘hipoksija ima potencijal da stimuliše formiranje novih krvnih sudova unutar tumora, što znači da će imati pristup hranljivih materija. Ova studija otkriva mehanizam putem kojeg država koje ograničavaju dotok kiseonika, kao što su apneja, podsticanja razvoja raka.`

Rezultati ovog istraživanja su predstavljeni na konferenciji u Minhenu, Nemačka. Šef Univerziteta u Tubingen, prof Arnulf Stenzl, kaže: ‘Studija je pokazala zašto je povećan protok kiseonika – na primer, u odvikavanju od pušenja i redovne sportske aktivnosti – može da utiče na pozitivan ishod u lečenju raka.`

Loading...

EPIZODA NE RADI?


Komentari

Komentara

Ostavite komentar

ponovo rodjen, ponovo rodjen 20, ponovo rodjen 15, serije.online, ponovo rodjen nova tv, turske serije, epizoda sa provodm, epizode, serije, serije sa prevodom, serija sa preovodm online, najnovije vesti, dnevna doza lepog, komicni statusi, ispovesti, ispovesti dana, vesti, sokantno, vic dana, vicevi, vicevi dana, chat dana, chat,chat slike, gifovito, filmoviko, smesni gifovi, gif, gifovi, tuzni gifovi, sexi chat, seksi gifovi,poznati, bahar, taj zivot je moj, paramparca, slomljeni,crna ljubav, elif, elif turska serija, bh vjesnik, movtex,natabanu, nadlanu, navidiku, balkan, Zanimljivosti,Filmovi, Humor, Zabava, Sport, Muzika, Automobili, Zdravlje, Religija, vicevi, text, opis, video, serija s prevodom,necete verovati, seksi price, sex price, price za odrasle, ispovesti, sex ispocesti, humor vicevi, telegraf, ispovesti.com,